“Cumhuriyetimizin kazanımları vazgeçilmezimizdir”

21 Şubat 2017 18:32

Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımlarının vazgeçilmezleri olduğunu ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, “Bir kez daha yineliyoruz; bu vazgeçilmezleri için biz kadınlar 16 Nisan'da hayır diyeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, Medeni Kanunun kabulünün 91.yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 16 Nisan’daki referandumdaki kararlarını açıkladı.

Oğuz’un açıklaması şöyle;

 “17 Şubat 1926 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen Medeni Kanuna göre; Ailede kadın erkek eşitliği, Evlilikte resmi nikah zorunluluğu, Tek eşli evlilik, Kadınlara istediği mesleği seçme hakkı, Mahkemelerde tanıklık yapma, Miras ve boşanma konularında kadın ve erkek eşit hale getirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanun ile, Toplumsal hayatta kadın erkek eşitliğinin sağlanması konusunda, çağdaş laik demokratik kurallarla kadınları yasal güvence altına almıştır.

Biz kadınlar, kazanılmış bu haklarımızı daha da ileri taşımaya sonuna kadar kararlıyız. Siyasi iktidarın, kadınların sosyal yaşamlarına karşı yıllardır sürdürdükleri ideolojik amaçlı saldırılar, biz kadınları asla yıldıramayacak. Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları vazgeçilmezimizdir. Bir kez daha yineliyoruz; Bu vazgeçilmezleri için biz kadınlar 16 Nisan'da hayır diyeceğiz. Kendimiz için, çocuklarımız için, ülkemizin geleceği için hayır diyeceğiz. Nüfusun yarısı biz kadınların, sayısı da, gücü de, buna yeter. Medeni Kanunumuzun kabul edilişinin 91.yılı kutlu olsun.”

 

Bu haber 551 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...