GÖLDOKS İlk marka destekli Doğa Derneği oldu

21 Şubat 2017 14:54

2010'ndan bu yana doğayı sevmeyi, doğaseverliği yaygınlaştırmayı ve doğa ile uyum içinde yaşamayı amaç edinen GÖLDOKS markasını tescilleyerek, 'Isparta'nın ilk marka tescilli Doğa Derneği' unvanını kazandı. 2010 yılında IGSİAD'ın bünyesinden bir grubun Şükrü Başdeğirmen'in başkanlığında kurduğu Göller Bölgesi Doğa Sporları ve Hobi Kulübü, 7 yılda markalaştı. Isparta'nın en çok tanınan doğa kulübü haline gelen GÖLDOKS, markasını ve logosunu Türkiye Patent Enstitüsü'ne tescilletti. Patent Enstitüsü tarafından onaylanan GÖLDOKS marka tescil belgesi önceki gün akşam mütavazi bir törenle Akdeniz Denge Patent Sahibi Metin Arıkaya tarafından Dernek Başkanı Fikret Yurtaslan ve yönetimine teslim edildi. Bu mutlu ana derneğin kurucu başkanı olan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de tanıklık etti. Çarşamba akşamı Teras Park'taki GÖLDOKS dernek merkezindeki marka tescil belgesi teslim törenine çok sayıda doğa sever katıldı.

GÖLDOKS Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yurtaslan, 2010 yılında kurulduklarını o günden bugüne kadar doğayı sevmeyi, doğaseverliği yaygınlaştırmayı ve doğa ile uyum içinde yaşamayı amaç edindiklerini söyledi. Konuşmasında ilk çıkış günlerini anlatan Yurtaslan, "Ortada dernek falan yoktu. Gezip, tozuyorduk. Resmi kurum haline getirmek için dernekleştik. Kurucu Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ile birlikte bu yola çıktık. İyi ki bu yola çıkmışız. Bir çok süreçler geçti" dedi. Daha sonra Türkiye Dağcılık Federasyonu'na Başkan olarak seçilen Doç. Dr. Ersan Başar, internet aracılığıyla GÖLDOKS törenine katıldı. Görüntülü konuşma yapan Federasyon Başkanı Başar, GÖLDOKS'u kutladı.

GÖLDOKS Kurucu Başkanı ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de doğaseverlerin önemli işler yaptığını belirterek "Kurucu başkan olmam dolayısıyla arkadaşlar sık sık davet ediyorlar. Biz burayı Fikret beye teslim ettiğimiz de böyle değildi. Bugün görüyoruz ki burası çok güzel olmuş, derneğe yakışan bir yer olmuş. Sürekli yenilik ve güzellik var. Başarı devam ediyor. İsminden söz ettiren bir kulüp oldu. Bu bizi de mutlu ediyor.

Nereye gitsek kulüple ilgili güzel sözler söyleniyor. Hem doğa kulübüyüz, hem sağlık kulübüyüz, hem eğitim kulübüyüz. Bir çok konuda eğitim veriliyor. Farklılıklar oluyor" diye konuştu. Daha sonra Akdeniz Denge Patent Sahibi, Marka Danışmanı Metin Arıkaya, GÖLDOKS'un marka tescil belgesini Fikret Yurtaslan ve yönetimine teslim etti. Gece, TED Koleji öğrencilerinin müzik dinletisi ile devam etti.

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...