‘Defterlerinizi tasdik ettirin’

25 Aralık 2012 18:40

İl Dernekler Müdürü Haşim Akgül; Dernek yetkililerini, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için, daha önce kullanılmakta olan ve yeni kullanılmaya başlanacak, bilanço esasına göre tutulacak defterlerin 31.12.2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İ tesdik ettirilmesi konusunda uyardı.

Akgül; duyurusunda, “İlimizde kurulu ve faaliyette bulunan Kamu Yararına Çalışan ve Bilanço Esasına Göre Defter Tutan Derneklerin dikkatine;

Dernekler Kanunu'nun 11. maddesinin son fıkrası "... Dernekler tarafından tutulacak defter ve kayıtlar ile ilgili usul ve esaslar yönetmelikte düzenlenir. Bu defterlerin dernekler biriminden ya da noterden onaylı olması zorunludur." hükmünü,

Dernekler Yönetmeliği'nin 36. maddesinin 1. fıkrasının son cümlesi ise; "Ancak, bilanço esasına göre tutulan defterler ile form veya sürekli form yapraklı defterlerin, kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda, her yıl yeniden tasdik ettirilmesi zorunludur..." hükmünü, amirdir.

Bu sebeple, herhangi bir cezai işleme maruz kalmamak için, daha önce kullanılmakta olan ve yeni kullanılmaya başlanacak, bilanço esasına göre tutulacak defterlerin (Büyük Defter, Yevmiye Defteri ve Envanter Defterî) 01.12.2012 tarihinden başlayarak, 31.12.2012 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Isparta İl Dernekler Müdürlüğünden ya da noterden tasdik ettirilmesi gerekmektedir.

İlanen duyurulur” ifadelerine yer verdi.

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...