Öğrenci Konseyi’nden Günaydın’a cevap

7 Şubat 2017 16:02

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın geçtiğimiz akşam Kanal32'de katıldığı programda "SDÜ Öğrenci Konseyi Sözünü Tutsun" şeklinde bir açıklaması olmuştu. Bu açıklamaya Öğrenci Konseyi başkanı Ferdi Alakuş ve ekibinden yanıt geldi.

 O yanıt şu şekilde; "Değerli Belediye Başkanım,

SDÜ Öğrenci Konseyi temsil ettiği öğrenci arkadaşlarımızın mutluluğu ve memnuniyeti için çalışır; görev ve sorumluluklarımızı bu hususu baz alarak yerine getiririz. Tıpkı sizin Isparta halkının memnuniyeti için çalıştığınız gibi...

Bizler sadece otobüs indiriminde değil, bizi seçen öğrenci arkadaşların kaliteli bir öğrencilik sürdürmeleri için çalışmalar yapmaktayız. Yeni dönemde alt yapısını tamamlayıp başlatacağımız 'Öğrenci Dostu İşletme Projesi' ile de İnşallah üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Lakin sizlerin bize verdiği sözde; koşulsuz şartsız ikametgahını getirene indirim uygulamanız 'ikametgahın bir fotokopisini her ay getirip göstereceksiniz' denilerek yavaşlatılmaya çalışılmıştır. Bu da yetmezmiş gibi yeni kayıt yapacak öğrencilerde 'kart parası alınmayacak' demenize rağmen kart paraları alınmıştır bilginize.

5 aylık bir zaman zarfında Isparta'nın düşen nüfusu öğrencilerin ikametgahını Isparta’ya aldırarak tekrar artmış ve eşik değerini geçerek düşen vekil sayısını 3'ten 4'e çıkarmış bulunuyoruz. Biz üzerimize düşeni emin ve kararlı adımlarla ilerleyerek yapmaya çalışmaktayız. Bu sebeple sizden ve siyasilerimizden daha yeni gelen zamlı fiyatların düşmesi hususunda destek bekliyoruz. Üniversite şehri olması noktasında emek verdiğimiz Ispartamızın ulaşım noktasında sınıfta kalmasından son derece kaygılıyız.

Ülkemizde ulaşım mesafesi daha uzun olup fiyatları daha uygun olan birçok il var. Örneğin Eskişehir 1.35 TL, Antalya 1.35 TL, Edirne 1.30 TL, Kütahya 1.45 TL, Kayseri 1.30 TL, Mersin 1.00 TL, Samsun 1.25-1.75 TL, Sivas 1.20 TL, Manisa 1.50 TL. Bununla birlikte dönemin ortasında bu zamla karşı karşıya kalınması bizi ziyadesiyle üzmüştür. Bu durumda tek ricamız, SDÜ öğrencisinin Isparta'ya sahip çıktığı gibi Isparta halkı olarak sizlerin de SDÜ öğrencisine sahip çıkmanız.

Bu hususta bizlere destek veren Isparta öğrencisiyle bir bütündür diyen ve bunun gereğini yapan tüm Ispartalı vatandaşlarımıza, bürokratlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor yeni eğitim öğretim yılının Ispartamıza ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyoruz."

 

 

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...