“Kültürel faaliyetlerimiz şehir kriterlerini daha ileri boyutlara taşıyacaktır”

3 Şubat 2017 18:17

Sanatçı ve Yazar Ahmet Şafak’ın Isparta Belediyesini ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Alanında 3-12 Mart tarihleri arasında Kitap Fuarı düzenleneceğini ve fuar boyunca çok sayıda yazarın imza günü ve söyleşiye katılacağını söyledi.

Sanatçı ve yazar Ahmet Şafak, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Isparta Belediyesi tarafından Gökkubbe Fuar Merkezinde 3-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Fuarının imza ve söyleşisine de katılacak olan Sanatçı ve yazar Ahmet Şafak, “Kitap fuarı ile ilgileniyorum. Benim için kitap çok sevdiğim güzel bir uğraş. Muhteşem Gökkubbe’de yapılacak. Anlamlı bir mekanda kitap fuarının gerçekleşecek olması bizim için ayrıca bir keyif sebebidir. Başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Isparta’ya faydalı olabilmek ve güzel olayları yaşatabilmek için çalıştıklarını söylerken, “Güzel bir kitap fuarı düzenliyoruz. Birincisini düzenleyeceğimiz ve devamı gelecek olan fuarımıza çok sayıda popüler yazarlarımızda katılacak. İmza günleri ve söyleşiler düzenlenecek” şeklinde konuştu.

Ziyarette Sanatçı ve yazar Ahmet Şafak gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Şafak, “Başkanımız Isparta’mızın gelişimine katkı sağlamak ve Isparta’yı Türkiye’de ve dünyada yaşam kalitesiyle, yaşam kriterlerinin oturmuş olması, bunun Türkiye tarafından hissediliyor olması noktasındaki çalışmalarına devam ediyor. Bizim işimiz müzik ve kitap. Kitap fuarı ile ilgileniyorum. Benim için kitap çok sevdiğim güzel bir uğraş. Bilenler vardır, benim de küçük mütevazi bir yayınevim var. Bu dünyada sesimin, şarkılarımın dışında tek şeyimin bir yayınevimin olması. Çalışmaları merak ettim. Fuar muhteşem Gökkubbe’mizde yapılacak. Gökkubbe’de yapılıyor olması, mekanın devasalığı ve manevi noktada da anlamlı bir mekanda bu fuarın gerçekleşecek olması bizim için ayrıca bir keyif sebebidir. Çalışmalarından dolayı İstanbul’da yaşayan bir kardeşi, yol arkadaşı olarak başkanımızdan memnunuz.

Kamuoyundan ve medyadan takip ediyorum. 2 senedir de TUİK verilerine göre yaşam kalitesinde bizatihi Türkiye’nin istatistik noktasında en büyük en önemli kurumu tarafından da bunun vurgulanıyor olması bizim kıvanç, gurur sebebimiz. Kendisine teşekkür ediyoruz, rabbim sağlık, sıhhat versin” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da, şehre faydalı olmak adına çalışmaların devam ettiğini söyledi. Güzel olayları Isparta’da yaşatabilmek amacıyla uğraş verdiklerini kaydeden Günaydın, “Güzel bir fuar organizasyonu hazırlıyoruz. Davetlilerimiz belirlendi. Türkiye’mizin en başarılı, popüler yazarlarımız fuarımızda yer alacak. Ahmet Şafak beyle bu konu üzerinde de karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu fuarımıza profesyonel bazda destek vermektedir. Kitap fuarının önemi yüksek. Bu birinci fuar olacak ve devam edecek” görüşlerinde bulundu.

Kültürel ve sosyal faaliyetler açısından belediye olarak çeşitli etkinliklerin devam ettiğine de değinen Başkan Günaydın, Kültür Sinemasında profesyonel oyuncuların sergilediği tiyatro gösterilerinin geçekleştirildiğini belirtti. Günaydın, bu etkinliklerin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini aktardı. Isparta’nın sosyal ve kültürel faaliyetlerin en iyisinin olması ve yaşanabilmesi amacıyla uğraş verdiklerini anlatan Günaydın, “Bu kültürel faaliyetler şehir kriterlerimizi daha ileri boyutlara taşıyacaktır. İlimizin kriterlere göre yaşanabilirlikte birinci olmasını hiçbir zaman yeterli görmüyoruz. Yaşanabilirlikte daha da ileriye gitmek istiyoruz. İlimizi uluslararası boyutta da en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz. Isparta’nın daha büyük organizasyonların yapıldığı, gelir seviyesinin çok yukarılara çıktığı bir il olmasını arzuluyoruz. Gökkubbe’miz önemli bir tesistir. Daha büyük fuar alanı yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Isparta için projelerimiz devam edecek. Bunları uygulamak ve başarmak için çalışacağız. Ahmet Beye de ziyaretlerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

 

 

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...