TÜRKİYE YILDIZ ERKEKLER BOKS ŞAMPİYONASI BAŞLADI

1 Şubat 2017 17:08

Şampiyonaya  Türkiye’nin dört bir yanından 700 civarında sporcu katılıyor

 

Işıkkent Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın açılış töreninde konuşan Türkiye Boks Federasyonu Asbaşkanı Atilla Alatepe, Federasyon olarak organizasyonların Anadolu illerinde düzenlenmesine önem verdiklerini söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası Isparta’da start aldı.

Işıkkent Spor Salonu’nda başlayan büyük organizasyon Türkiye’nin dört bir yanından sporcu, antrenör, hakem ve teknik görevli olmak üzere toplam 700’ye yakın kişinin katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Günün ilk gonguyla başlayan şampiyona nefes kesiyor. Türkiye Yıldız Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası seremonisi ilk seans maçlarının tamamlanmasının ardından gerçekleştirildi. Seremoni törenine Isparta Vali Vekili İsmail Akman, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Halil Turan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe çok sayıda sporsever ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan resmi açılış töreninin açılış konuşmasını Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe yaptı.

Büyük spor organizasyonların illerin ekonomik ve sosyal yaşama katkılar sağladığını söyleyen Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Atilla Alatepe, “Türkiye Boks Federasyonu da başta Başkanımız Eyüp Gözgeç olmak üzere tüm yönetim birimleriyle bu dönüşümün hakkını verdi ve tüm organizasyonları Anadolu’nun dört bir yanında yapmaya başladı. 27 Ocak’ta Yalova’da Türkiye Gençler Şampiyonası’nı tamamladık, ayağımızın tozuyla bugün Isparta’ya geldik. Geçtiğimiz yıl Ordu’dan Antalya’ya, Manisa’dan Van’a Türkiye’nin dört bir yanına binlerce sporcu, on binlerce izleyici gelmesini sağladık.

Bu şampiyona ile de Isparta’ya da 600 kişinin üzerinde bir kafilenin gelmesine vesile olduk. Bu kafilelerin şehrin sadece sportif kültürüne değil, ekonomisine de çok büyük katkılar sağladığını sizlerin huzurunda bir kez daha vurgulamak isterim. Çünkü gelen sporcularımızın konaklaması, ulaşımı, yeme ve içme ihtiyaçlarının tamamı Isparta esnafından karşılanıyor. İnşallah önümüzdeki bir hafta boyunca sizlerin ev sahipliğinde gerçekleşecek bu organizasyon şehrimize bol ve hayırlı kazançlar da getirir. Anadolu’nun dört bir yanında spor organizasyonu yaparken kendimizden daha fazla güvendiğimiz isimler, kurumlar var.

Anadolu’nun gerçek kahramanları olarak gördüğümüz bu isimlerden biri de çok değerli Valimiz Sayın Şehmus Günaydın. Sayın Başkanımız ve bizler organizasyonu Isparta’ya verirken burada böylesine bir Vali olmasının bizlere verdiği güvenle de hareket ettik. Çünkü Sayın Vali’nin Isparta’yı ve Ispartalıları ne kadar çok düşündüğüne çok kez şahit olduk. Sağ olsun Sayın Valimiz de ilk günden bu yana bizlere elinden gelen tüm desteği sağladı ve organizasyonun kusursuz geçmesinde büyük emekler verdi.

Bu vesileyle kendisine sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki Isparta, yaşadığı kente böylesine gönülden bağlı bir Vali ile yakın zamanda çok daha güzel günlere ulaşacaktır. Sayın Valimizin yanı sıra bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüze de teşekkürü bir borç biliyoruz.  Isparta halkımızın spor ve sporcuya olan desteğinizi, şehrinize olan aşkınızı yakinen biliyoruz. Türkiye Boks Federasyonu olarak sizlerden ricamız, önümüzdeki hafta boyunca Isparta’da sporun birleştiren, bütünleştiren çatısı altında birlik olalım. Bu çocuklarımızın maçlarınız izleyelim, onları alkışlayalım, hep birlikte daha iyisi için neler yapabileceğimizi konuşalım” diye konuştu.

Kürsüye gelen Isparta Vali Vekili İsmail Akman konuşmasına organizasyonun Isparta’ya alınmasında büyük emekler veren Isparta Valisi Şehmus Günaydın’ın selamıyla başladı. Vali Vekili Akman, şampiyonada mücadele edecek sporculara başarılar diledi. Açılış törenin ardından ringe çıkan demir yumruklar, mücadelelerini kıyasıya sürdürdü. Şampiyonaya Ispartalı sporseverlerin yoğun ilgi gösterdi.

Şampiyonayı yakından takip eden Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Taşdemir'de şampiyonaya katılan tüm idareci, antrenör, hakem ve sporculara başarılar diledi.

Bu haber 661 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...