Şehir, gül fidanları ile bezenecek

24 Aralık 2012 18:44

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ağaç dikim sezonuna girilmesi dolayısıyla şehrin çeşitli yerlerinde dikimlere başlandı. Bu yıl 100 bin adet ağaç fidanını toprakla buluşturacak olan Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bunun yanı sıra şehre 56 çeşit renkten oluşan 80 bin gülfidanı ile yine çeşitli renklerde açan lale dikimlerine de başladı.

Isparta’nın şehir merkezi, mahalleler ve caddelerdeki orta refüjler ile parklarda başlanan dikimler hafta sonu da çayboyunda devam etti. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gülfidanı dikim çalışmalarını yerinde takip etti.

Çayboyu’nu güzelleştirme çalışmaları kapsamında daha önceden cadde boyunca desenli asfalt çalışmaları gerçekleştiren ve renklendirme çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da yürüyüş yollarının kenarlarına yüzlerce gülfidanı dikildi.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl da Isparta’yı gül şehri yapmak istediklerini ve bu kapsamda 80 bin adet gül dikiminin devam ettiğini belirtti. Çalışmaların süratle gerçekleştirildiğinden bahseden Başkan Günaydın, “Hafta sonu olmasına rağmen Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz şehrin çeşitli yerlerinde hem ağaç hem de gülfidanı dikimlerini sürdürüyor. Bu yılda 100 bin ağaç ve 80 bin gülü toprakla buluşturacağız. Isparta’yı gül şehri yapmaya çalışıyoruz. Gülfidanlarının yanı sıra gül maketleri de yapılarak şehrimizin çeşitli bölgelerine yerleştiriliyor. Isparta’mızda gül markasını yeniden canlandırıyoruz. Şehir dışından gelen misafirlerimiz gül görmek istiyor. Isparta’mızın kendisine has ekonomik gülü var, ancak bu güllerimiz yılda sadece bir ay açıyor. Biz bunlara takviye olarak geçen yıl 7 renkte açan kokulu gülleri şehrimize dikmiştik. Bu yıl ise bu renk çeşitliliğini 56’ya çıkardık” dedi.

Isparta’da dikimi devam eden güllerin çok ekonomik rakamlarla alındığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kendisinin de dikimler esnasında uygulama alanlarında incelemelerde bulunduğunu hatırlatarak, “Dikimlerimizi zamanında bitireceğiz. Isparta’mızı tam anlamıyla gül kenti yapacağız. Bu çalışmalarımız Türkiye’nin gül bahçesi olan Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Bu haber 1441 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...