“Adalet Ve Demokrasi Haftası”

24 Ocak 2017 15:43

Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı Batuhan Güldiken, Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güldiken’in mesajı şöyle: “

 “Kimi ölüler bize ne kadar yakın, yaşayanların bir çoğu da ne kadar ölü...”

Karanlık odakların düşmanı, yürekli gazeteci Uğur Mumcu 24 Ocak 1993, Uğur Mumcu’yu da yetiştiren, derneğimizin Kurucu Genel Başkanı, değerli hukuk adamı Prof. Dr. Muammer Aksoy 31 Ocak 1990 yılında Cumhuriyet düşmanlarınca katledildiler. Cumhuriyet, özgürlük, adalet ve demokrasi için ne ilk, ne de son oldular. Ancak mücadeleleri, kararlılıkları hiç ama hiç unutulmadı, unutulmayacak çağlarcada...

24-31 Ocak haftası ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’dır. Bugünlerde yaşadığımız olaylarla bu haftayı anmak ne kadar da manidar. Adaletin terazisi tartamaz hale getirilmiştir. Demokrasi eksiklikleriyle ayakta durmaya çalışırken, onu yaşatacak siyasi partiler eliyle bugünlerde yetmiş sekiz milyon içinde kaybolmuş, bulunmaması için çabalar sürmekte, getirilmek istenen başkanlık sistemiyle de kendisinden bir daha haber alınamayacak hale getirilmek istenmektedir.

Adalet ve demokrasi takipçileri olması gereken kimi gazete ve gazeteciler yağdanlığa dönüşmüş, bu çarpık düzene karşı duran gerçek gazeteler zor koşullar altında ayakta kalma mücadelesi verirken, gerçek gazeteciler de işten atılma, tutuklanma tehditleriyle karşı karşıya kalmakta, işlerini yapamaz hale getirilmektedir.

Terör dolu, ekonomik sıkıntılarla dolu,  geleceğimizden endişe duyduğumuz, OHAL ile tepki koyamaz hale getirildiğimiz çok! demokratik günlerin arkasından, bizi dünyanın süper gücü yapacak!, ayağımızdaki prangalardan bizi kurtaracak! Partili Cumhurbaşkanlığı için referanduma gidileceği görülüyor.

Gelişmekte olan dünya ülkeleri krallıklar, imparatorluklar, çarlıklardan kurtulmuş daha demokratik sistemlere geçmiş, Parlamenter Sistem ile kuvvetler ayrılığı ve tam bağımsız yargısı ile önemli güç olmuşlardır. Biz ise bu ülkelerin sistemi gibi yaklaşık 150 önce yarım yamalakta olsa Parlamenter Sisteme geçmiş, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla bu sistem taçlandırılmış, 94 yıldır ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletin’ olmuştur. Bu sistem çöpe atılıp, egemenliğin bir kişiye verildiği, bölünmüş, parçalanmış, diktatörlükle yönetilen ülkelerin özlemi aşılanmaya çalışılmaktadır.

Yüce Türk Milleti’nin kaderini yine kendi azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Laik Cumhuriyet’e , Demokrasi’ye, Hukuk’a, Adalet’e, Gazi Meclis’e, Özgürlüklere, Çağdaşlığa, Tam Bağımsızlığa artık UĞUR’LAR olmamalıdır.

Katledilişlerinin yıldönümünde Prof. Dr. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu ve tüm Cumhuriyet şehitlerimizi özlemle anıyor, karşı durdukları cumhuriyet düşmanlarıyla mücadelemizi sonsuza kadar yürüteceğimizi belirtiyor, saygılar sunuyorum”.

 

Bu haber 557 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...