“Dereboğazı- Antalya duble yolumu istiyorum”

23 Aralık 2012 19:24

Kazma ve küreklerle gelen vatandaşlar Isparta Antalya Dereboğazı Duble yolunun yapım çalışmasını temsili olarak başlattılar. Isparta Kent Konseyi Başkanı Bülbül, Dereboğazı yolu ile ilgili şimdiye kadar çok sözler söylendiğini ama somut bir işaret göremediklerini belirterek, “Bugün burada bulunuşumuzun sebebi, tamamen Isparta halkının masum ve haklı isteğidir” dedi.

Isparta Kent Konseyi önderliğinde Dereboğazı Duble Yol yapımının 2013 yatırım planına alınması için yapılan eyleme çok sayıda kurum ve vatandaş katıldı.

Isparta Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilen Duble Yol eylemi, Sav Kasabası çıkışında yapıldı. Isparta Milletvekilleri Ali Haydar Öner, Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, DSP, İşçi Partisi, ADD, TEMAD, Türk Ocakları, Kamu Sen gibi bir çok siyasi parti,dernek ve kitle örgütü temsilcileri eylemde hazır bulundu.

Halk oyunları gösterileri ile başlayan eylemde Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül bir konuşma yaptı.

BÜLBÜL; “ISPARTA HALKININ MASUM VE HAKLI İSTEĞİ”

Bülbül konuşmasında; “Herkesi bugün için buraya davet etme görevimi yerine getirdiğime inanıyorum. Bugün buradaki kalabalık da bana güç vermesi açısından son derece tatminkâr olduğunu düşünüyorum. Hepinizin ayağına sağlık. Isparta Kent Konseyinin görevi; kentlilik bilincini oluşturmak, Ispartalılık ruhunu tekrar hayata geçirmek, Isparta’nın sorunlarına sahip çıkarak geleceğimizi hazırlamaktır. Bugün burada Isparta’mızın çok önemli bir sorunu olan Dereboğazı duble yolu için toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizde birkaç vilayetin birbiri ile duble yol bağlantısı henüz sağlanamadı. Bu talihsiz illerden biri de Isparta. Bildiğiniz gibi burada yıllar sonra özlemi ile yanarak tutuşarak, Allah’ın rahmetine kavuşmuş insanların gayretleri ile ulaştığımız Dereboğazı yolu henüz duble yol olmadı. Isparta Antalya duble yol olursa elbette ki bu bölgenin lehine olacaktır. Ancak bunun yanında Isparta’dan Konya’ya da duble yol ihtiyacımız var. Bunlardan başka bildiğiniz gibi yakınımızda Burdur vilayetimiz var. Oraya da duble yol olsa kimin işine yaramaz? Duble yol yapıldığında bölgesel bir kalkınma olacak. Bunu kim yapacak? Elbette ki devletimiz yapacak. Bunun için yatırım programlarına alınması ve bütçeye ödeneğinin konulması gerek. Bunu kim yapacak? Bunu da hükümetimiz yapacak. Biz içinde bulunduğumuz makamlara karşı bir hareket düşünebilir misiniz? Öyle bir şey olamaz. Bugün burada bulunuşumuzun sebebi, tamamen Isparta halkının masum ve haklı isteğidir.

Bildiğiniz gibi imza kampanyası başlatmıştık 1 ay önce. Bu konuda çok sözler söylendi ama bugüne kadar somut bir işaret göremedik. Gelecek sene, öbür sene derken 2023’e kadar yolu var. Ben inanıyorum ki burada bulunanların da bulunmayanların da Isparta için bir şeyler yapma gayreti var. İnşallah üzerlerine düşen görevleri yaparlar da biz bu sevdamıza daha çabuk kavuşuruz. Bugün burada Isparta için, Dereboğazı duble yolu için toplandık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda bir sözü de var. İnşallah sözünde duracaktır. En kısa zamanda bu yolumuz yapılacaktır.

Isparta’mızın sadece duble yol sorunu yok. Havaalanı işletmesi ile ilgili de sorunları var. Onların da takipçisi olacağız Kent Konseyi olarak” diye konuştu.

KORKMAZ; “İNŞALLAH BU DEMOKRATİK TEPKİNİN MESAJINI ALIRLAR”

Prof. Dr. Bülbül'ün ardından MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da bir konuşma yaptı.

Korkmaz; “Kentine gönül vermiş, kentinin sorunları ile ilgilenen sizler bu yağışlı havada buraya bir sıcaklık getirdiniz. Isparta, böyle bir demokratik tepkiyi ortaya koyarak Isparta’nın sahipsiz olmadığını göstermiştir ve bu bir başlangıçtır. Her kesimden burada bulunan arkadaşlarımız şu mesajı vermiştir; ‘Isparta’nın sorunları, Ispartalı tarafından takip edilmektedir’. Dereboğazı yolu Isparta için nesilden nesile aktarılması gereken, şehrine sevdalanmış insanların öyküsüdür. Bu sadece bir yol hikayesi değildir. Doğduğu, doyduğu topraklara sevdalanmış insanların bütün imkansızlıklara rağmen ortaya koydukları bir başarı öyküsüdür ve neticelenmiştir. 9. Cumhurbaşkanımız tarafından devlet yoluna alınmış ve bu yolu herkes sevmiştir. Bu meselenin siyaset meselesi olmadığı, şehrin bütününü ilgilendiren bir mesele olduğunu özellikle iktidar partisi milletvekili arkadaşlarımızın anlaması lazım. Keşke biz burada 2 milletvekili değil de 4 milletvekili olsaydık ve Ispartalıların sesini duyurabilseydik. Ancak arkadaşlarımız maalesef katılmadılar. Bu çağrıyı yapan, siyaset üstü bir kurum. Kent konseyi, bütün Ispartalıları kucaklaşan bir kuruluş. Bu çağrı siyasi bir çağrı değildi. Şehrin sözünü söyleyen bir kuruluşun çağrısıydı. Keşke onlar da olsaydı ama bu eksikliklerini inşallah bizleri de yanıltarak, TBMM nezdinde insiyatif alarak giderirler ve bu yolun duble yol olması için bir start verirler. Ispartalı bunu vakit geçirmeksizin bekliyor. Bu yol bir an önce duble yol yapılmalıdır. İnşallah bu demokratik tepkinin mesajlarını alırlar ve gerekeni yerine getirirler” diye konuştu.

ÖNER; “DEREBOĞAZI OLMAZSA, ISPARTA DARBOĞAZA GİRER”

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ise  konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “23 Aralık 2012, Ispartalı halkımız için çok değerli ve çok anlamlı bir gün olarak tarihe geçecektir. Bugün bizleri harekete geçiren gerçek şudur; Dereboğazı olmazsa Isparta darboğaza girer. Bundan bütün bölge ve ülkemiz kayıplara uğrar. Bugün Ispartalıların hiçbir baskıya boyun eğmeden birlik beraberlik içinde haklarına sahip çıktıkları ve haklı taleplerini demokratik yoldan sağduyu ile dile getirdikleri bir gündür. Ispartalılar artık kaderlerine razı kimseler olarak görülmelidirler. Halkımızın layık olduğu hizmetler vakit ve nakit kayıplarına uğratılmadan zamanında gerçekleştirilmelidir. Devletimizin imkanları geniştir. Dereboğazı duble yolu da her bakımdan önemli ve önceliklidir. Bu hizmet ertelenemez, ötelenemez, geciktirilemez. Bu hareketin tez zamanda olumlu sonuçlar vereceğine inanıyorum”.

TEMSİLİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Konuşmaların ardından, yolda temsili çalışma başlatıldı. Kazma ve küreklerle gelen vatandaşlar Isparta Antalya Dereboğazı Duble yolunun yapım çalışmasını temsili olarak başlattılar. Eylem boyunca sadece Türk bayrakları ve Kent Konseyi tarafından hazırlatılan "Isparta İçin Elele, Dereboğazı Duble Yolumu İstiyorum" yazılı dövizler taşındı.

Eylemde ‘Isparta Burada Gör Bak Hele Ankara’, ‘Isparta’ya Aşığız, Yolumuzu Açınız’

 şeklinde sloganlar attı. Eyleme Adalet ve Kalkınma Partisi'nden temsilciler katılmadı.

Bu haber 1107 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...