CHP’den gövde gösterisi

23 Aralık 2012 19:20

Partisinin Isparta teşkilatının düzenlediği Birlik – beraberlik ve dayanışma gecesine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin; iktidarın hedefine ulaşabilmek için Türkiye'yi korku üzerine oturtarak açık cezaevi haline dönüştürdüğünü öne sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl ve Merkez İlçe Örgütü tarafından Birlik-Beraberlik, Dayanışma ve Tanışma yemeği düzenlendi. Büyük Isparta Oteli'nde düzenlenen birlik –beraberlik ve dayanışma gecesine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ve önceki dönem milletvekili Mevlüt Coşkuner, İl Başkanı Vedat Şenol, eski İl Başkanı Yusuf Erdoğan, belediye başkanları, ilçe başkanları çok sayıda partili katıldı.  Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da programa davetli olarak katıldı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol; “6 ay önce göreve geldiğimizden beri partimizin çalışmaları her alanda kendini gösteriyor. Örgütsel mücadeleye inanan ir il başkanı olarak bizimle birlikte örgütsel çalışmaya giren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bugünlere paylaşarak, mücadele ederek geldik. CHP artık ülkenin kaderine el koymuştur, sokağa inmiştir. Bu anlamda CHP önümüzdeki yerel seçimlerle büyük bir yükselişe geçecektir. Geçmiş yollarda yaptığımız imece usulü çalışmaları tekrar başlatarak, halkın içinde, halk için yapılan çalışmalarımız devam edecektir”.

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner; “Bir hoş sorun yaşıyoruz. Salonlara sığmamaya başladık. Bu sonucu TC devleti sınırları içinde CHP birçok yerde yaşatıyor. CHP Isparta il örgütü de ilçe örgütleri ve belediye başkanları ile hep birlikte partimizi iktidara taşıma kararlılığında olanlarla bu muhteşem tabloyu yarattık. Bundan sonra salonlara sığmadığımız gibi sandıklara da sığmayacağız. Çiftçiyi ihmal eden, çalışanı ihmal eden, emekliyi hor gören tekel idaresi başkanı olmaya hevesli bir Başbakanı iktidardan uzaklaştırmanın kararlılığı içindeyiz” diye konuştu.

İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise Isparta’ya 4’ncü kez geldiğini belirterek “Isparta’da bazı ziyaretlerde bulunduk. Her gittiğimiz yerde, her gittiğimiz ilçede insanımızın zengin misafirperverliğini gördük. Bu güzel memlekete yakışan bir sonucu almak dileğiyle, TC’nin kurduğu duvarları yıkmak isteyenlere nispet, demokrasinin yürüyüşünün Isparta’dan başlatmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum”.

Isparta’dan sorumlu parti meclis üyesi Emel Yıldırım; “Isparta’nın fahri hemşerisi olmaktan büyük mutluluk  duyuyorum. Salonlara sığman bu kalabalıkların seçimlerde bir bayram sevincine dönüşeceğinden hiç kuşkum yok. Laik cumhuriyete sahip çıkmak için, bu zorba iktidardan yönetimi devr almak için verdiğimiz bu mücadelede herkese başarılar diliyorum. Bu bir kurtuluş mücadelesidir” dedi

Son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de, Ak Parti'nin insanları gerçek dışı bilgilerle kendi ütopyasındaki projeleri hayata geçirdiğini söyledi. Keskin, iktidarın hedefine ulaşabilmek için Türkiye'yi korku üzerine oturtarak açık cezaevi haline dönüştürdüğünü öne sürüp şöyle konuştu: "Toplumun dinamik unsurları olan ülkenin aydınları, yurtseverleri, bilim adamları, yapay gerekçelerle sivil toplama kampında hapse atılmış aylarca yıllarca savunma veremeden insanlar hapishane de gün geçirmek zorunda kalmışlardır. Türkiye'yi açık cezaevi haline dönüştürmüşlerdir."

Türkiye kendi ekonomisini kendi dinamikleriyle ayakta tutamayacak bir güçsüzlük içine girdiğini belirten Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasetin izi son yıllarında kısa dönemler hariç maalesef Türkiye'de iktidarı kullanan siyasi iktidarlar genellikle Türkiye'nin çıkarlarını ulusal değerlerini korumanın dışında uluslar arası güçlerin ve onların iç ortaklarının isteği doğrultusunda Türkiye'yi yönetmişlerdir. Siyasetimizi ideolojik çerçevesi toplumsal hedefleri Türkiye insanının geleceği ve çıkarlarına göre değil uluslar arası finans kuruluşlarının ürettikleri evrensel reçetelere göre şekillenmiştir. Bu yaklaşımlar bu uygulamalar Cumhuriyetle başlattığımız aydınlanma devrimi üzerine bir kabus gibi çökmüştür. Hukukun yerine siyasal iktidarın buyrukları talimatları yerini almıştır. Türkiye'nin bu karanlık geçişten kurtulması gerekir. Bir demokratik silkinişe, toplumsal başkaldırıya ihtiyaç vardır. Demokratik direnci yapacak toplumsal iktidara ihtiyaç vardır. Sosyal demokrasinin çıkışında insan vardır, ulaştığı yerde insan vardır. Sosyal demokrasinin temel işlevi toplumsal yaşamdan haksızlıkları çıkararak emeğin hakkını almasını sağlamaktır. Sosyal demokrasinin günümüz Türkiyesindeki örgütlü adı Cumhuriyet Halk Partisidir."

Konuşmaların ardından, partiye katılan 12 kişiye rozetleri takıldı.

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...