Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü muamması !

23 Aralık 2012 19:16

Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı bir genelge ile tüm il ve ilçe müdürlüklerinde köklü değişikliklere gidiyor. Her ile 13 Şube Müdürü kadrosu ihdas edildi. Bu konudaki bildirimin 31 Aralık tarihine kadar yapılması istenmesine rağmen Isparta Milli Eğitim Müdürlüğünde henüz bir çalışma yapılmadığı belirtildi.

Bakanlık, 2012/43 no' lu genelgeyle il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin teşkilatlanmasında yeniden yapılanıyor. Buna göre; Milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğindeki birim sayısı kadar her il milli eğitim müdürlüğünde mevcut şube müdürleri ile birlikte toplam 13 şube müdürü olacak. Mevcut müdür yardımcıları bu şube müdürlerinden farklı olarak bir üst makam olacak. ilçelerde kısıtlı sayıda şube müdürü verilecek.

950 İLAVE ŞUBE MÜDÜRÜ KADROSU AÇILDI

Bu doğrultuda; Alınan 950 ilave Şube Müdürü kadrosu illere dağıtıldı. Bazı ilçelerin şube müdürü normları azalırken bazı ilçelerin şube müdürü normunun artırıldığı görülüyor. Boş kalan şube müdürlüğü normlarına atama ve görevlendirme yapılmamasını içeren maddeye bakılırsa kısa zamanda atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin de çıkacağı söylenebilir. Bu genelgeyle taşra yöneticilerinin uzun süren beklemesi de sonlanacak gibi görülüyor.

 DİĞER İLLERDE TESPİT VE MÜRACAATLAR

BAŞLADI, ISPARTA’DA BİR GELİŞME YOK!

Bakanlık, tüm İl Müdürlüklerine gönderilen söz konusu genelge doğrultusunda il Müdürlüklerinden, tahsis ettiği 13 Şube Müdürünü tespit ederek en geç 31 Aralık 2012 tarihine kadar bildirilmesini istedi. Bu doğrultuda bir çok il müdürlüğü hemen çalışmalara başlayarak Şube Müdürlerinin kimler olacağı yönündeki tespiti yapabilmek için şartları belirleyerek müracaatları aldı. Ancak, bu konuda Isparta İl Müdürlüğü belirtilen süre her geçen gün azalmasına rağmen henüz bir çalışma yapmış değil. Oysa, söz konusu genelge çerçevesinde tüm illerde şube müdürlüğü sayısının 13'e çıkarılması ve bazı ilçelerde de şube müdürlüğü sayısının artmasıyla beraber atama hareketliliği başlamış durumda. Özellikle birçok il merkezine haddinden fazla başvuru var. Siyasiler ve yetkili sendikalar ciddi bir hareketlilik içerisindeler.

ŞUBE MÜDÜRLERİNİ KİM NEYE GÖRE BELİRLEYECEK?

Bu durum, beraberinde bir takım soruları gündeme getirdi. Bakanlığın tahsis ettiği 13 Şube Müdürlüğüne getirilecek isimleri kim ve neye göre belirleyecek? Bu konuda kriterler ne olacak? Yoksa bu görevlere gelecek isimler liyakata göre mi seçilecek veya bir takım kesimlerden ısmarlama mı olacak? Tüm bu sorular cevap beklerken, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin  Zararsız tarafından Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen genelge doğrultusunda 31 Aralık tarihine kadar 13 ismi belirleyip gönderilmesi bekleniyor.

Bu haber 989 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...