“Milletvekilleri kendileri için kavga ediyor, vatandaşı düşünen yok”

16 Ocak 2017 15:40

Saadet Partisi İl Sorumlusu Cevat Gençay, dün parti binasında İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılarak gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazetecilerin ülke gündeminin ilk sırasında bulunan anayasa değişikliği konusu ve mecliste son günlerde yaşanan kavga olayları ile ilgili sorusunu cevaplayan İl Sorumlusu Cevat Gençay; “Bilindiği gibi ülkeyi adeta yeni anayasa değişikliği konusuna kilitlediler. Bu da yetmezmiş gibi her gece sabahlara kadar mecliste tekme – tokat kavga ediyorlar. Bakın dikkat edin, mecliste hiç vatandaşın derdi için kavga eden var mı? Vatandaşın sıkıntılarının çözümü için mücadele eden var mı? Yok. Milletvekilleri kendileri için kavga ediyor. Vatandaşı düşünen yok. Çünkü, vatandaş bu ülkede sahipsiz kalmış.

Bir tarafta asgari ücretteki dolar farkı 100 dolara çıkmış. Döviz almış başını gidiyor. Esnaf, sanayici zorda. Ekonomik kriz yaşanıyor. Diğer tarafta Kıbrıs’ta toprak vermenin planları yapılıyor. Vatandaş evin yolunu bulamıyor. Cebinde parası yok, çarşı pazara çıkıp alışveriş yapamıyor.

Ülkede tüm bunlar olurken, mecliste sayın Vekiller çıkmış tekme – tokat kavga ediyorlar. Peki neden? Aslında neden olduğunu milletimiz de bilmiyor. Çünkü, anlatan yok ki. Yeni anayasa değişikliğine oy verenler neden verdiğini, oy vermeyenler de neden vermediğini milletimize doğru dürüst anlatmıyor. Bu yeni anayasa değişikliği tam olarak neden açıklanmıyor? Halka bunu anlatın ki, vatandaşlarımız da neyi destekleyip neyi desteklemeyeceklerini bilsin.

Sonuçta şunu görüyoruz ki, artık işin sonuna gelindi. Halkımız bunlara gereken dersi verecek. Bunların halkımıza refah veremeyecekleri ortada. Önümüzdeki günlerde yollara düşeceğiz. Kahvehaneleri, evleri, köyleri, kasabaları gezip bu iktidarı ve muhalefetin yaptıklarını halkımıza bir bir anlatacağız” dedi.

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...