Haydi Dereboğazı Yolu’na

21 Aralık 2012 18:40

Isparta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül Isparta - Antalya duble yolunun Dereboğazından geçmesi için yapacakları eylemi hatırlatarak; “Isparta’yı seven herkesi yarın saat 13.00’de Sav Kasabası çıkışında bekliyoruz. Kazmayı küreği alan gelsin” dedi.

Dereboğazı yolunun 2013 yılı yatırım programına alınmamasına hem siyasi partiler hem de sivil toplum örgütleri tepki gösterirken, ilk somut adım Kent Konseyinden geldi. Bilindiği gibi Konsey geçtiğimiz günlerde Dereboğazı yolunun duble yol olması için imza kampanyası başlatmıştı. Şimdi ise siyasi partiler ve çok sayıda sivil toplum örgütünün de katılacağı bir eylem düzenliyor.

Duble yolu olmayan 5 vilayet olduğunu, Isparta’nın da bu iller arasında yer aldığını belirten Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül, “Isparta’nın can damarı olan Dereboğazı’nın programa alınmaması nedeniyle üstünde ısrarla duruyoruz” dedi. Dereboğazı yolunun 2013 programına alınması gerektiğine dikkat çeken Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Bülbül, bu nedenle Pazar günü yani yarın saat 13:00’te Sav Kasabası çıkışında bir etkinlik düzenleyeceklerini ifade etti.

Duble yolun çalışılarak yapılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Mahmut Bülbül, “Bir kürek toprak bunun ilk işareti olacak” diye konuştu. Bülbül konuşmasında şu görüşlere yer verdi. “Bilindiği üzere son günlerde Isparta’mızı ilgilendiren çok önemli bir konu olan Isparta-Dereboğazı-Antalya duble yol projesi ile ilgili Kent Konseyi olarak ‘Dereboğazı duble yolumu istiyorum’ sloganıyla bir imza kampanyası başlatmıştık. Konu ile ilgilenen birçok kesimden ses geldi. Ama bu konuda henüz bir somut bir adım atıldığını görmedik. Halen TBMM’de bütçe görüşmeleri devam etmektedir. Ispartalılar olarak bizim talebimiz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’mızı ziyaretinde ifade ettiği ve sözünü verdiği bu projenin Ulaştırma Bakanlığımızca plan ve programa alınarak 2013 yılı bütçesine ödeneğinin konmasıdır. Bu maksatla 23 Aralık Pazar günü 13.00’te duble yolun başlangıcı olan Sav Kasabası çıkışında bir etkinlik düzenlenecektir. Aynı gün İl Müftülüğü önünden saat 12.00’de otobüs kaldırılacaktır. Bu etkinliğimize gönlü Isparta için çarpan herkesi bekliyoruz” dedi.

 

Bu haber 1043 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...