SDÜ Hastanesi SGK ile “Global Bütçe” Protokolünü Yeniledi

13 Ocak 2017 18:32

Sağlık hizmeti sunumunun yanında eğitim ve araştırma gibi önemli misyonları da yerine getiren üniversite hastanelerinde gelir-gider bütçe dengesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında 01.01.2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 12 aylık “Global Bütçe” protokolü imzalandı.

Protokol ile tedavi giderleri SGK tarafından karşılanan kişiler ile yeşil kart sahibi vatandaşlara sunulan sağlık hizmetlerinin tedavi giderleri, SDÜ Hastanesi ile SGK tarafından karşılanacak. Yeşil kart sahiplerini SDÜ Hastanesinin hizmet alabilecek olması bu hastalar için önemli bir iyileşme ve fırsat olarak değerlendiriliyor. Hastane yönetimi, tüm “yeşil kart” sahiplerini tedavi hizmetlerinden yararlanmaya bekliyor.

Sağlık alanında önemli bir yere sahip olan üniversite hastanelerinin son yıllarda finansal sürdürülebilirliğini sağlamada ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını ifade eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı,  global bütçeye geçilmesi ile 2016 yılında hastanenin tedarikçi firmalara vadesi gelmiş borçlarının tamamının ödendiğini söyledi. Çarıkçı, geçtiğimiz yıl finansal sorunların çözümünde etkin rol oynayan TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in katkıları ile bu yılki bütçe rakamının yükseldiğini dile getirerek Sayın Vekile teşekkürlerini sundu.

2017 YILI  İLK 6 AYLIK DÖNEMİ İÇİN AYLIK 10.5 MİLYON TL

Global bütçeye geçilmesiyle Üniversite Hastanesinde 2016 yılında elde edilen gelir, 2015 yılına göre yaklaşık % 17’lik bir artış gösterdi. 2016 yılı SGK döner sermaye geliri 105 milyon TL olan bütçenin 2017 yılında 123 milyon TL’ye yükselmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen dokuz aylık global bütçe sözleşmesine göre 8.3 milyon TL gelir elde edilmiş 2017 yılının ilk altı ayında bu rakam aylık 10.5 milyon TL’ ye çıkmıştır. Sonraki altı ay için ise bu rakam tekrar görüşülerek revize edilecek.

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...