“Yolu yapacağız dedik, bu neyin eylemi?”

21 Aralık 2012 18:39

 Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta gündeminin bir numaralı konusu olan Dereboğazı Yolu’nun mutlaka yapılacağını belirterek; “Bunu açıklamamıza rağmen 23 Aralık’ta hala neden eylem yapılıyor bunu anlamış değilim” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Isparta – Antalya duble yol yapımını Dereboğazı yolu yerine Ağlasun, Çeltikçi üzerinden yapılmasını 2013 programına almasına olan tepkiler Isparta’da devam ediyor.

DEREBOĞAZI YOLU BİR AYDIR

ISPARTA’NIN BİR NUMARALI GÜNDEMİ

 Söz konusu programın ortaya çıkmasının ardından konuya büyük tepki gösteren Isparta, bu tepkilerine devam ediyor. Bu konuda, 23 Aralık 2012 tarihinde yani yarın Isparta Kent Konseyi’nin önderliğinde içinde siyasi partiler başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve yüzlerce oda ve şahsın olduğu ‘Kazma – Kürek’li bir protesto gösterisi yapılacak.

BİLGİÇ; “DEREBOĞAZI YOLU MUTLAKA YAPILACAK DEDİK”

Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı yolu ile ilgili olarak yarın yapılacak eylem öncesi bir açıklama yaptı. Dereboğazı yolunun duble yol yapılması tartışmalarının devamı olarak yarın Isparta Kent Konseyinin organizesi ile yapılacak olan “kazma – kürek” eylemini eleştiren Milletvekili Bilgiç, söz konusu yolun mutlaka yapılacağını ve çalışmalara 2014 yılında başlanacağını belirterek, bu konuda kamuoyuna daha önceden bilgi verilmesine, açıklama yapılmasına rağmen Kent Konseyinin bu eyleminin iyi niyetli olmadığını söyledi.

“BURDUR DAĞ YOLU DA DUBLE OLACAK”

Milletvekili Bilgiç açıklamasında; “Kent Konseylerinin görevi eylem yapmak değildir. Biz, Dereboğazı yolunun duble yol olması için çalışmalara 2014 yılında başlanacağını, Isparta – Burdur dağ yolunun 2013 yılı programına duble yol olarak alındığını geçtiğimiz günlerde Isparta kamuoyuna açıkladık.

“RECEP BEYİN AÇIKLAMALARI SİYASİ MALZEME YAPILIYOR”

Buna rağmen neden böyle bir eylem yapılır? Bu iyi niyet gösterisinden uzak siyasi bir harekettir. Milletvekili arkadaşımız Recep Özel’in açıklamaları bu yolun yapılacağını, konunun siyasi malzeme yapılmamasına yönelik açıklamalardır. Recep beyde Dereboğazı yolu için her türlü girişimi yapmıştır, yapmaya devam etmektedir.

“ŞEHRİN SORUNLARI EYLEMLE DEĞİL, İLETİŞİMLE ÇÖZÜLMELİ”

Hal böyle iken neyin eylemi yapılıyor? Kent Konseyinin başkanı Sayın Mahmut Bülbül bey, Kent Konseyini bir siyasi partinin arka bahçesi gibi çalıştırmamalı. Aklı selim davranmalı, şehir sorunlarını eylemlerle değil, siyasetle değil, mantıkla, iletişim ile çözmeli. Bu yapılan siyasi bir çalışmadır, şovdur. Biz Isparta’mız için Ankara’da mücadele ediyoruz ve Isparta hizmetlerini alıyor. Kent Konseyi ile ilgili “siyasi” eleştirileri de haklılık kazanmaktadır. Kent Konseyi asli görevlerini yapmalıdır.

“ISPARTALILAR RAHAT OLSUN, ÇALIŞMALAR 2014’TE BAŞLAYACAK”

Bu tür eylemler ne şehrimize, ne insanımıza hiçbir şey kazandırmaz. Tam tersine siyaseti ön plana çıkarır, insanlarımız arasındaki siyasi kamplaşmayı hızlandırır. Konsey Başkanının tarafsız olması, her partiye eşit durması ve kendisini taraf olacak, eleştirileri haklı kılacak etkinlik ve eylemlerden kaçınması gerekir. Ispartalılar rahat olsun, siyasi malzeme için gündeme getirilen konulara aldanmasın. Dereboğazı yolu ile ilgili kararlar verilmiştir, kamuoyuna açıklanmıştır. 2014 yılında Dereboğazının duble yol çalışmalar başlayacaktır” dedi.

 

Bu haber 879 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...