“Bu Fuarı Isparta’nın ve Bölgemizin tanıtımı için bir fırsat olarak görüyoruz”

9 Ocak 2017 16:55

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Isparta’nın tüm ekonomik, tarihi ve kültürel değerlerinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla 26 – 29 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan EMITT Fuarı’na bu kez katılacaklarını bildirdi. Isparta 4 yıldır Fuara katılmıyordu.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT); Türkiye’nin Tatil Noktaları, Sağlık Turizmi Noktaları, Tur Operatörleri, acentalar ve otellerini bir araya getiriyor. 70’e yakın ülkeden 4 bin 500 katılımcı firmanın katıldığı EMITT Fuarı bu yıl 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon ve destekleriyle bölgedeki Antalya, Burdur ve Isparta gibi iller ve diğer beldeler, EMITT fuarına toplu halde katılma fırsatı bulacak ve bölgesel tanıtım yapma fırsatı yakalanacak. Bölgenin elverişli olduğu eko turizm, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizmi, kongre turizmi, yat turizmi, spor turizmi, av ve yayla turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri etkinlikler ve ikramlar eşliğinde tanıtılacak.

EMITT Fuarı'nda açılacak Batı Akdeniz Bölgesi standında gül ve gül ürünleriyle ünlü Isparta, Kelebek Vadisi ve Eğirdir Gölü gibi doğa güzelliklerinin yanı sıra yöreye özgü fırın kebabı, el işlemeli deri ürünleri ve kökboyalı kilimleriyle de tanıtılacak. Ayrıca Isparta'dan Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yanı sıra Eğirdir Belediyesi, Yalvaç Belediyesi ve Kaymakamlığı gibi bazı ilçeler de fuarda tanıtım yapacak.

Fuarda kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle Isparta’yı en güzel şekilde tanıtmaya çalışacaklarını ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, tarihi ve kültürel değerlerin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla bu ayın son haftasında İstanbul’da yapılacak 2017 yılı EMITT Fuarı’na katılacaklarını ve bunun için hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. Müdür Vekili Çot; “Valiliğimizin oluru, Batı Akdeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı’nın organizesi ile Isparta olarak fuara katılacağız. Bilindiği gibi, Batı Akdeniz Bölgesi'nin zaten güçlü olan mevcut turizm potansiyelini daha da güçlendirmek için bölgede faaliyet gösteren kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliği içerisinde EMITT'te gerek ilimizin gerekse bölgemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmayı amaçlıyoruz. 60'tan fazla ülkenin katıldığı, on binlerce turizm profesyonelinin ziyaret ettiği bu büyük organizasyon ilimiz ve bölgemizin tanıtımı için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.

Bu fuarda Isparta’nın tüm değerlerini fuara taşıyacağız. Bilindiği gibi Isparta’mız tarihi ve kültürel zenginliği ile gerek ülke gerek Batı Akdeniz bölgemizde büyük bir paya sahiptir. İlimiz, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, lojistik, tarım, turizm ve sanayi imkânlarıyla önemli bir şehirdir. Biz de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi üstlenerek, bütün zenginliklerimizi ve değerlerimizi önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan fuarda dünyaya duyuracak ve tanıtacağız” dedi.

Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Osman Çot, söz konusu fuarla ilgili olarak şuana kadar çeşitli toplantılar yaptıklarını belirterek, hazırlıkların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 26 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Bu haber 727 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...