IGSİAD´da Hasan Büyükçam Başkan oldu

7 Ocak 2017 11:04

Isparta Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (IGSİAD)ın, olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Çok sayıda üyenin ve davetlilerin katıldığı seçimli genel kurulda, kurul divanına çarşaf liste sunan Gramofon Cafe ve Bistro’nun sahibi Hasan BÜYÜKÇAM, yeni dönem yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı ile başlayan genel kurul toplantısı, divan heyetine ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in seçilmesi ile başladı. Genel Kurulun açış konuşmasını  Başkan Uğur BÜYÜKÇULCU yaptı.

Uğur BÜYÜKÇULCU, IGSİAD’ın kurulduğu süreçten bahsederek konuşmasına başlarken 2009 yılında hayatını kaybeden derneğin yönetim kurulu eski başkanlarından Rıfat Özdemir’i de andı.

 BÜYÜKÇULCU, yaptığı konuşmada; “2006 yılında Isparta Genç Atılımcılar Derneği olarak Ülke ve Isparta ekonomisine katkı sağlamak amacı ile kurulan derneğimiz 2006 yılında IGSİAD adını aldı, malumunuz üzere. Bu sürede hem bölge ekonomisinde hem Türkiye ekonomisinde isminden söz ettirmeye ve faaliyetleri ile Isparta İş Dünyasının gözü, kulağı ve sesi olmayı amaç ve gaye edinerek, bugünlere kadar çalışma gayreti içerisinde bulundu.

IGSİAD olarak Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduk. Ülkemizin Muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için, belirlediği hedeflere ulaşmak amacıyla milletimize hizmet etmek için çalışmış ve bundan sonrada çalışmaya devam edecektir. 15 TEMMUZ darbe girişiminden sonra ilimizde kapatılan ve isim benzerliğinden dolayı kamuoyunda bir takım sıkıntılar ve rahatsızlıklar yaşayan IGSİAD olarak bu eleştirilerden tüm IGSİAD ailesinin üzüntü duyduğunu ifade etti. Ortak paydamız Isparta’mız, bölgemiz, ülkemiz ve milletimiz. Bu bağlamda milli bilincimiz doğrultusunda bugüne kadar Isparta ekonomisine ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaya gayret ettik ve bunu da siz değerli dernek üyesi arkadaşlarımızın destekleriyle gerçekleştirdik.”  dedi.

Kurucu Üyeleri Arasında Yer Aldığımız Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(BAKSİFED) Yönetim Kurulu Başkanları 8.Olağan Genel Kurulumuza Katılarak IGSİAD’a Olan Desteklerini Bir Kez Daha Gösterdi.

İlk olarak BAKSİFED Başkanı Ali EROĞLU  konuşmasında şu sözleri dile getirdi; İçinde bulunduğumuz şartlar artık bize şunu gösteriyor. Artık biz sivil yapılanmanın önemini biraz daha güçlendirmemiz gerekiyor. Sivil yapılanmadan kastımda şu; hakikaten gönüllülükle bir araya gelebilmek. IGSİAD üyeleri gönüllü olarak bir araya geldiler. Belli bir aidat ödeyerek varlar. O zaman bu gönüllüğün bir sese, ortak bir sese ve ortak bir takım taleplere doğru dönüyor olması gerekir. Bunu bir dernek olarak düşünebiliriz. Bir federasyon olarak düşünebiliriz, bunu bir konfederasyon olarak düşünebiliriz. Ama bunu tabi bizim işimiz biraz öncede bunu konuştuk biz iş insanlarının oluşturduğu bir yapıyız. Biz ekonomi ile ilgili ekonomik gelişmelerle ilgili ekonomik reformlarla ilgili söylemler geliştirmeliyiz. Biz iş dünyasının politikalar üretecek, politikalar sunabilecek olan birliktelikte olmasına inanıyoruz. Konfederasyonumuz bunu yapıyor. Türkiye’de bu konuda tek olduğumuzu paylaşmak istiyorum. Tekliğimizi sağlayan konuda Türkiye’nin tüm coğrafyalarının, tüm etnik yapılarının tüm siyasi düşünceye sahip bir grubu içerisine alan Türkiye’de ki tek yapıdır. Çok sesliği ortak bir paydaya dönüştürebilen tahmin ediyorum tek sivil toplum örgütlenmesi biziz ifadelerini kullandı.

 Şükrü Başdeğirmen’in Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda yeni yönetim kurulu, Hasan BÜYÜKÇAM’ın divan heyetine sunduğu listenin karşısına başka bir teklif gelmemesi sonucu Hasan BÜYÜKÇAM başkanlığındaki yeni yönetim kurulu da oy birliği ile seçilmiş oldu.

IGSİAD’ın yeni başkanı olarak kürsüde ilk konuşmasını gerçekleştiren Hasan BÜYÜKÇAM, konuşmasına geçmiş dönemlerde yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapmış kişilere teşekkür ederek başladı. Rıfat Özdemir’i de anarak sözlerine devam eden Hasan BÜYÜKÇAM “IGSİAD gibi örgütlerde güç kazandıran üç faktör vardır dedi;

Bunlar;

Bünyesinde belirli ilkelere saygı gösteren ve sektörlerin başarıyla temsil eden seçkin işadamlarının varlığı,

Üyeleri arasında güç birliği oluşturmak, iş adamlarımızın güçlendirilmesi, gerek ticari gerekse sosyal faaliyetlerinde onlara destek olmak ve en önemlisi öncü insiyatifler alarak üyelerinin sesi olabilmek için elinden geleni yapan yönetim kurulunun varlığı,

Kamuoyu nezdinde çağdaş, bilimsel, objektif veya tarafsız tavır alabilmektir. dedi

Derneğin çalışmalarından bahsederek, üyesi olduğumuz Türk Girişim ve İş dünyası Konfederasyonu TÜRKONFED aracılığı ile 161 SİAD’ın yönetim kurulu başkaları ve yönetimleriyle Isparta’mızın her yönünü tanıtmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizi de sizlere tekrar sunmak istiyorum diyen Hasan BÜYÜKÇAM, “Türkiye’ nin son dönemlerde yaşadığı sıkıntıları hepimiz bilmekteyiz. Derneğimiz de bu durumdan ziyadesiyle etkilenmiştir. Etkilenme sebebi ise gerek ilimizde gerekse Türkiye’nin genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıyı fırsat bilerek, aslında bizlerin, ne yaşam tarzına ne de dünya görüşüne uymayan PDY dediğimiz paralel bir devlet yapılanmasının her şehrimizde olduğu gibi bizim şehrimizde de aramıza sessizce sızması ile yaşanan vahim bir durumdur. Fakat tüm üyelerimiz bunu gönül rahatlığıyla bilmelidir ki biz IGSİAD olarak vatanımız bayrağımız sonra ilimiz ve üyelerimiz demekteyiz. Bizde hiçbir ırkın hiçbir cinsiyetin hiçbir siyasi düşüncenin diğerinden daha kıymetli olduğu bir durum söz konusu olamaz. Apolitik bir derneğiz fakat siyasilerimize de politika üretiriz. Isparta’mız için yapılması gerekenlerden bahsederiz Bu konuda bazı kişilerle fikir birliğine ermek en büyük isteğimizdir. Eremezsek de tabi ki eleştiririz diye konuşmasını sürdüren Hasan BÜYÜKÇAM, “Eleştirilerimiz hemen olumsuz alınmasın… Sadece iktidar değil muhalefette de aynı durum söz konusudur. Eleştirilerimizin tek sebebi Isparta menfaatleri, Isparta halkımızın menfaatleri ve en önemlisi Isparta ekonomisine katkı sağlayacak unsurları siyasilerle paylaşabilmektir. Fakat bu demek değildir ki siyasi bir tutumumuz vardır. Kesinlikle IGSİAD olarak bu siyasi tutumu kabul etmemekteyiz. Hepimizin bireysel olarak siyasi görüşleri tabiki olacaktır ama bireysellik bizim derneğimize yakışmayan bir tutumdur. Ben değil IGSIAD ailesi olarak biz düşüncesi vardır” dedi.

Genel Kurulumuza davetli olarak katılan Ergin CİVAN – ANSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı,  Dr. Figen SAYIN - AGİDER Başkanı, Leman Sedef TUNA – ANTİKAD Başkanı, Ahmet KASAPOĞLU – OSİAD Başkanı, Osman KURT – BURSİAD Başkanları da söz alarak, sivil örgütlenmenin önemi ve Türkiye gündemi üzerine kısa konuşmalar yaparak yeni yönetimimizi ve üyelerimizi tebrik ettiler. Konuşmaların ardından genel kurula katılamadıkları için mazeret bildiren, CHP Isparta Milletvekili İrfan BAKIR, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf GÜNAYDIN’ın ve ANSİAD Başkanı Abdullah ERDOĞAN’nın mesajları okundu.

IGSİAD Başkanı Hasan BÜYÜKÇAM’ın 8.Genel Kurulun sona ermesinin ardından görevi devreden yönetim kurulu başkanı Sayın Uğur BÜYÜKÇULCU’ya teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Dernek Yönetim Kurulu:

Hasan BÜYÜKÇAM – GRAMOFON Cafe&Bistro

Dilek ÖZDEMİR – İpliksan A.Ş.- ARTELİT Tekstil

Koray ÖZTÜRK – MAVİ İnşaat

Serdar İPEK – Avukat

Meryem MUTLU – MUTLU Mobilya(IMAJ Mobilya)

Mehmet Buğra TURHAN – TURHAN muhasebe- Mali Müşavir

Metin ARIKAYA – DENGE Patent

Mustafa DÜLGERBAKİ – DÜLGERBAKİ İnşaat - İnşaat Mühendisi

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...