“Önce Isparta’nın sorunlarıyla ilgilensin”

7 Ocak 2017 11:01

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’da ciddi bir belediyeciliğe ihtiyaç olduğunu ve belediyede ortak aklın kullanılmadığını belirten AK Parti Milletvekili Said Yüce’ye “Ortak akılla mı milletvekili seçildin?” diye sordu.

Milletvekili Said Yüce’ye yanıt gecikmedi. Yüce’ye “ortak akılla mı milletvekili seçildin” diye soran MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Barla’nın muhtarı gibi çalışıyor. Bize belediyecilik dersi vermeden önce Isparta’yı öğren. Sonra Isparta’nın sorunlarını çöz” dedi.

SANKİ BARLA’YA MUHTAR OLMUŞ GİBİ BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNE GİRDİ

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Yüce’yle ilgili şunları söyledi: “Sadece Isparta’dan değil, Türkiye’den, gelişmelerden ve devlet ile milletin yönetiminden bihaber bir insan olduğu ortaya çıkıyor. Birileri kendisine verdiği sufle ile güya duygusal zekayı kullanıyor. Sayın milletvekili ortak akıldan bahsederken kendisine ‘Isparta’da ortak akılla mı seçildiğini’ sormak isterim. Kendisi milletvekili olmadan önce Barla, Türkiye’nin önemli yerlerinden bir tanesiydi ama milletvekili olduktan sonra öyle bir noktaya getirdi ki; Isparta’da muhalefet etmek ve Barla eksenli bir çalışma yapıyor. Sanki Barla’ya muhtar olmuş gibi bir çalışma içerisine girdi.

MİLLETVEKİLİNE TAVSİYEMİZ; ISPARTA’NIN SORUNLARIYLA

İLGİLENSİN, ISPARTA’YI ÖĞRENMEYE ÇALIŞSIN

Ortak akıl noktasında en örnek belediyenin Isparta Belediyesi olduğuna dikkat çeken Yalçın, “Önce Isparta’yı öğrensin, sonra Isparta’nın sorunlarını çözsün” dedi.

Yalçın, “Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın, bunların yaptığı gibi siyaset yapmak için değil, her gidene tüm projeleri anlatan birisidir. Isparta Belediyesi iyi yönetiliyor, Isparta Belediyesi’nde bir sorun yok. Ortak akıl noktasında da istişare edecek kişilerden birisi de milletvekilidir. Ben belediye başkanımıza sordum, milletvekili seçildiğinden beri tüm programlara, açılışlara, toplantılara davet ettiği halde hiçbir davete katılmadığını söyledi. O yüzden durup durup bunları konuşmasının altında bir art niyet olduğunu düşünüyoruz. Belediyecilik dersi vermeye çalışan ve Isparta’da belediye ile ilgili konuları gündeme getirmeye çalışan milletvekiline tavsiyemiz; Isparta’nın sorunlarıyla ilgilensin, Isparta’yı öğrenmeye çalışsın. Barla bu dönemden önce de bizim değer verdiğimiz bir yerdi. Türkiye’de her şeyin merkezi Barla da değil, bundan biraz sıyrılıp, Isparta’nın sorunlarıyla ilgilensin.

ELEŞTİRECEKSE ARAŞTIRMA YAPSIN, ONDAN SONRA KONUŞSUN

Geçtiğimiz gün çıkan bir yasayla 50 il kalkınmada öncelikli iller arasına alındı. Neden Isparta yok? Milli tarım politikası diye bahsediyorlar, sayın milletvekilinin bu sağlanan desteklerden acaba Isparta’ya neden sağlanmadığıyla ilgili bir bilgisi var mı? Eğirdir’de su kirliliği yönetmeliğiyle ilgili bir haberi var mı? Bunlarla ilgilenmesi gerekir. Onun dışında şehir Isparta’da 3 dönemdir bir belediye başkanına yetki veriyorsa, halkın saygı duyduğu insana, milletvekilinin de saygı duyması gerekir. Eğer eleştiri hakkını kullanmak istiyorsa da önce gidip öğrenip, araştırma yapıp, ondan sonra konuşmasının fayda olduğunu düşüyorum.”

 

 

 

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...