“EKONOMİK CANLILIK İÇİN MUHAKKAK DIŞARDAN KAYNAK GETİRMEMİZ LAZIM”

4 Ocak 2017 16:39

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2016 yılının değerlendirmesini yapmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin bir çok hani saldırı yaşadığını belirten Vali Günaydın, “2016 yılında başta 15 Temmuz hain kalkışması olmak üzere ülkemiz, milletimiz birçok hain saldırıyla karşı karşıya kaldı, birçok hain saldırı yaşadı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin kararlılığı sayesinde 15 Temmuz hain kalkışması, akamete uğratılarak başarısız oldu ve milletimizin bu hainlere geçit vermeyeceğini tüm dünya gördü. Bunun dışında ülkemizin değişik bölgelerinde hain saldırılar meydana geldi. Bu hain saldırılarda şehit düşen askerlerimize, polisimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLDU”

Isparta’da göreve geldiği günden bu yana kısa sürede Isparta’nın sorunları hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Vali Günaydın; “Belirli bir dönem çalıştığınız yeri tanımaya çalışıyorsunuz. Bu süreyi kısa tutmaya çalıştım. Çok kısa sürede Isparta’nın sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi oldum. İlimizde gerek siyasi partilerimizin, gerekse basınımızın, gerekse vatandaşlarımızın, gerekse yönetim kadrosunun ortaya koyduğu çalışma azmi, kararlılık her türlü takdirin üzerindedir. Çok güzel bir birliktelik oldu. İnşallah 2017 yılında da bu birlikteliği daha üst seviyeye çıkartarak, ilimizin sorunlarını çözme noktasında herkes elinden geldiği kadar bize destek olursa ülkemiz ve memleketimiz adına güzel sonuçlar elde ederiz. Özverili çalışan vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz ve birçok isimsiz kahraman, Isparta sevdalısı insanlar ilimize çok değer katıyorlar, sorunların çözümünde de bize inanılmaz katkı veriyorlar. Biz bu insanların sayısını ne kadar artırırsak ilimiz için o kadar iyi olur” dedi.

“ARSA KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR VAR”

2016 yılını eğitim açısından değerlendiren Vali Şehmus Günaydın, bazı mahallelerden okul talebi olduğunu ancak arsa konusunda yaşanan sıkıntıların mesafe almalarına engel olduğunu belirtti. Günaydın; “Hain kalkışma yaşadığımızdan dolayı milli eğitimdeki sorunların kalıcı şekilde çözülmesi için çok önemli mesafe alamadık. Kalıcı çözümden kastettiğim okulların fiziki durumları. Yeni okul yapacağımız kaynağımız olmasına rağmen maalesef arsa konusunda yaşadığımız ciddi sıkıntılar bu konuda ciddi mesafe almamıza engel oluyor. Bugün bazı mahallelerimizde yeni okul yapalım dediğimizde o mahallemizde okul yapacak arsa konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Muhtarlarımızla değerlendirme yaptık, belediye başkanımızla da bu konuyu konuştuk; arsa konusunda kısa sürede çözüm bulabilirsek ilimizde mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu okullarımızı kısa sürede inşa edeceğiz. Çünkü eğitim kalitesini artırabilmek için mutlaka ve mutlaka fiziki mekanlarımızın da çok iyi olması gerekiyor. Çocuklarımızın temiz, sağlıklı bir binada eğitim görmeleri eğitime olumlu katkı yapacak bir olay. 2016 yılında gerçekleştiremediğimiz fiziki mekanları 2017’de gerçekleştiririz diye temenni ediyorum.

“KONUNUN TÜM MUHATAPLARINI DİNLİYORUM”

Eğitimin içinde olan herkesi dinliyoruz. Ortaokul müdürlerimizi çağırıp, saatlerce dinliyoruz. Onların öneri ve taleplerini istiyoruz. Önümüzde de her okulun gerek Türkiye gerekse merkez ilçe ortalamasına göre başarısını çıkarttık. Eğer o okulumuz Türkiye ya da il ortalamasının altındaysa bunun nedenlerini soruyoruz. Kendileri de yaşadıkları sorunları anlatarak, sorununun çözümüne katkı veriyorlar. Bir sorunu kaynağından dinlemek sorununun çözümü için atılmış en güzel adımdır. Okullarımızda öğrencilerin başarısını yükseltmek için sadece  bizlerin, okul yöneticilerinin çalışması değil veli ve ailelerin de katkılarını bekliyoruz.

Isparta’ya geldiğim günden beri konunun tüm muhataplarını dinliyorum. Bir halk günümüz 4,5 saat sürdü. Bizim var olma nedenimiz Isparta’mızın sorunlarını çözmek içinse bu konuda en önemli çalışma bana göre insanları ve konunun muhataplarını birebir dinlemektedir.

Eğitim konusunda 2017 yılında inşallah çok daha farklı çalışma göreceğini şimdiden ifade etmek istiyorum.

Sayın milletvekilimiz Süreyya bey, diğer milletvekilimiz Said bey kaynak konusunda ilimiz için önemli bir şans. Kaynak konusunda Isparta olarak bir sıkıntımız yok. Bu nedenle milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum.

“AVRUPALILARIN TÜRK STANDARTLARINDA DİYECEKLERİ HASTANE OLMUŞ”

Şehir hastanesinin Şubat ayı ortalarında faaliyete geçirileceğini aktaran Vali Günaydın, Avrupalıların Türk standartlarında diyebileceği bir hastane olduğunu söyleyerek; “Şehir Hastanesi’ni Şubat ayı ortalarında faaliyete geçireceğiz. Türkiye’de Isparta Şehir Hastanesi, 3’üncü sırada açılacak. Muazzam bir hastane olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sadece ilimiz adına değil, bölge adına da çok önemli hizmetler verecek bir hastane. Çok etkili sağlık hizmeti verebilecek şekilde dizayn edilmiş. Eskiden Avrupa standartlarında bir hastane diyorduk, artık Avrupalılar Türk standardında diyecekleri bir hastane. Bunu gururla söyleyebiliriz” dedi.

“HERKESİ DİNLEMEYE HAZIRIZ”

Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm şikayet ve taleplerini titizlikle değerlendirdiklerini belirten Günaydın; “Aile hekimliği birimleri dahil, tüm sağlık birimlerini tek tek inceliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm şikayet ve taleplerini titizlikle değerlendiriyoruz. Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin hastaneye gittim, oradaki görevliler bana şunu söyledi diyerek hemen Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe veriyorlar. Bu tür şeylerden ziyade vatandaşımız gerçekten oradaki sağlık hizmetinin aksamasının nedenlerini, elbette uğradıkları bir haksızlık, bir yanlışlık varsa onun takipçisi olacaklar, bunun yanında bize oradaki sağlık hizmetlerinin daha ileri noktaya taşınması için bize yardımcı olurlarsa biz ondan faydalanırız. En güzel yol budur. Bu tüm kurumlar için geçerli. Diğer kurumlarda da hizmet aksaması noktasında tespit ettikleri durumlar varsa bize 24 saat ulaşabilirler. Bizim bir ekibimiz var haberlere yapılan yorumlara kadar hepsini takip ediyorlar. Biz gittik kimse bizi dinlemedi denmeyecek şekilde bir sistem kurduk. Herkesi dinlemeye hazırız” dedi.

“ISPARTA’MIZ HAFTASONU TURİZMİ İÇİN ÇOK İDEAL BÖLGE”

Isparta’nın hafta sonu turizmi için ideal bir bölge olduğunu belirten Günaydın; “Turizm konusunda bir çalıştay yaptık. Çalıştaydan sonra bir arkadaşımız geldi 2 bin kişilik bir bağlantı yaptığını söyledi. Önümüzdeki hafta sonu Ankara’dan Türkiye’nin değişik yerlerine hafta sonu turizmi çalışan firmaları davet ettik. Eğer siz neyi nereden alacağınızı iyi analiz ederseniz sonuç alırsınız. Isparta’mız haftasonu turizmi için çok ideal bölge. Bugün Ankara’dan otobüse binip Isparta’ya gelmeniz çok kolay. Şimdi hafta sonu turizmi diye bir kavram gelişti. İnsanlar Ankara’dan hafta sonu şuraya, buraya gidelim diyorlar. Ankara’dan hafta sonları Karadeniz ve Ege turları yapıyorlar. Isparta’mız bu konuda bu pastadan yeterince pay alamamış. Önümüzdeki haftadan sonra bu konuda önemli mesafeler alacağız. Otobüsle Ankara’dan Isparta’ya gelmek 5-6 saat. Sadece Isparta’yı değil aynı zamanda etrafımızdaki vilayetlerdeki tarihi yerlerin kullanılması insanlara alternatifler sunacak. Turizm sektörü, kendisiyle beraber yaklaşık 50’nin üzerinde sektöre ciddi katkı sağlıyor.

“BİZİM SAHİP OLDUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK AVANTAJLAR VAR, EKSİKLİKLERİMİZ DE VAR”

Mesela bir topluluk olarak bir yere gidip kahvaltı yapacağız. Kahvaltıda yumurta yiyeceğiz. Bu gelen insanların yiyeceği yumurtayı üreten bir sektör var. Turizm sektörü 50’den fazla alana katkı veriyor, istihdam yaratıyor. Bizim turizm anlamında yapmamız gereken çok şey var. Daha yolun başındayız ama bizim sahip olduğumuz çok büyük avantajlar var. Davrazı, gül turizmini ve inanç turizmini konuşmadık. Eğirdir gölü Ispartamıza doğrudan katkı verecek bir unsur. Oradaki arkadaşlarımızı gölle ilgili değişik aktiviteler yapıyor. Artık bunlara katılımı daha üst seviyede olacak çalışmalara girmemiz gerekmektedir. Isparta’ya gelenler Davraz Dağını bilmiyorlar. Bunun için Valilik meydanına canlı olarak izlenilebilmesi için bir ekran koyduk. Ilgazda pist uzunluğu bin 100 metre. Davrazda 23 kilometre. Daha öncede altyapı çalışmaları başlatmıştık. Geçen hafta en yoğun zamanını yaşamış Davraz. Vatandaşlar arabalarını park etmiş ve yanında mangal yakmışlar. Çok güzel bir görüntü değil. Ben mangal yapmalarına karşı değilim. Kimseyi rahatsız etmeyeceği, görüntü kirliliğinin oluşmadığı daha uygun bir ortamda yapılması gerekir. Davraz bizim için inanılmaz bir avantaj. Sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da bir avantaj. Oraya kapalı spor salonu ve kapalı havuz yaptırılacak. Davrazı sadece kışları kullanıp geriye kalan tesisleri atıl tutmak verimli olmaz. Senenin 6 ayı orada hareketlilik sağlamalıyız. Davrazda çok büyük eksikliklerimiz var. Ağaçlarımız eksikti, 30 bin ağaç diktik. Uzun vadede 2 milyon ağaca çıkardığımız zaman orada hem kar kalitesi artacak ve sezon uzayacak. Sadece otel yapmakla olmaz. Kapalı spor salonumuz olduğunda sadece futbol takımları için değil, voleybol, basketbol ve bütün spor dallarından takımlar Isparta’ya gelecektir. Ulaşımı kolaylaştırmamız lazım. Sıcak asfalt için Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Kış ayında olduğumuz için sıcak asfalt dökemiyoruz. Onun için yaz sezonunu beklemek zorundayız. Ekonomik canlılık için mutlaka dışarıdan kaynak getirmeye ihtiyacımız var. Ekonomik olarak bir ölçek oluşturursanız, o ölçeğin varlığını devam ettirmeyi, o ölçeğin istediği faydayı sağlayabilmeniz, dışarıdan gelen kaynakla olur. Öğrenci ve askerden geçinelim derseniz bir ölçekte tıkanır kalırsınız. 2017 yılı içerisinde gölet yapacağız. Herhangi bir yılda kar yağmadığında bu göletten yapay kar desteği yapacağız.

“ARTIK YATIRIMCI YER BULAMIYORUM DEMEYECEK”

Sanayici ve yatırımcılara desteklerin devam ettiğini söyleyen Vali Günaydın; artık Isparta’da yatırım yapmak istediğinde yer bulamıyorum gibi bir tartışma olmayacağını belirterek; “Sanayici ve yatırımcılarımız için desteklerimizi devam ediyor. Sanayi bölgesindeki kamulaştırma ile ilgili sorunu çözdük. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi de geri kalan işleri halledecek. Artık Isparta’da yatırım yapmak istediğinde yer bulamıyorum gibi bir tartışma olmayacak. Isparta’nın bütün unsurları ile yatırımcının önünü açmak zorundayız. Bunu yaparken kurumlar arasında koordinasyon olması lazım. Bütün kurumlar bir araya gelecek, o yatırımın önündeki bütün engeller tespit edilecek ve o yatırımın hızlı bir şekilde ilimize katılması için herkes üzerine düşeni yapacak. Isparta olarak avantajlı olduğumuz sektörlerde mesafe almak için devlet olarak her türlü desteği veriyoruz. Yereldeki yönetimlerimiz bu konuda çaba ve gayret gösteriyorlar. 2017 yılında bütün engelleri ortadan kaldıracağız” dedi.

“BÜTÜN SPOR DALLARININ DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Isparta Davraspor olarak sezona girdik. Takımımızı sürekli olarak destekleyen gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Takımımız futbol anlamında iyi bir noktada. Futbol takımlarımızı diri ve canlı tutacak bütün katkıları vermeye davet ediyorum. Bu sadece futbol anlamında değil. Voleybol, basketbol ve bireysel sporlarda da katkı sağlayacağız. Sema Çalışkan uluslararası yarışmalarda göğsümüzü kabartıyor. Bütün spor dallarının desteklenmesi gerekiyor. Bu sene spor takımlarımıza malzeme desteği sağlayacağız. Çocuklarımızın spor yapma hevesini ve arzusunu kırarsak haksızlık yapmış oluruz. Maddi ve manevi olarak her zaman destek sağlayacağız. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza da destekler vereceğiz. 2017 yılı ülkemiz ve milletimizin için huzurlu bir yıl olur.

“KARA HAVACILIK OKULUNUN YÜZDE 95’İ TAMAMLANDI”

Milletvekilimizle beraber Ankara’da otururken, Eski Ulaştırma Bakanı, mevcut Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk geldi. En büyük hedeflerinin Antalya yolunu yapmak olduklarını söyledi. 2017 yılında müjdeli haberler verecektir. Kara Havacılık Okulu Başbakanımızın açıklamalarından sonra çok büyük bir ivme kazandı. 45 gün içerisinde iç yollarını sıcak asfalt yaptık. Uçuşları tehlikeye sokacak yüksek gerilim hatları vardı. Bu elektrik direklerinin hepsini söküp yeni yerine taşıdık. İnşaat olarak %95’i tamamlandı. Orada yapılan çalışmalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor. 2017 yılında kara havacılık okulu Isparta’ya gelecek.

“SÜRÜCÜLER TRAFİK KURALLARINA RİAYET ETMİYOR”

Isparta'da trafik sıkışıklığı sorununa ilişkin açıklamada bulunan Vali Günaydın; “Hatırlarsanız benim trafikle ilgili bir açıklamam oldu. Ben klasik olarak oturan bir idareci değilim. Halkın içine giriyorum vatandaş gibi yaşıyorum. Vatandaşın geçtiği yoldan geçiyorum. Yaya kaldırımlarını kullanıyorum. Hafta sonları bunların hepsini yaşıyorum. Bizim trafik ile ilgili çok ciddi sıkıntımız, trafik ışığının yapılıp yapılmaması elbette önemli. Fakat bana göre ondan daha önemli olan sürücülerin trafik kurallarına riayet etmemesi. Çok hızlı araç kullanıyorlar.

Geçen gün bir arkadaş yazmış sitede her gün kaza haberleri. Bakın kaza haberlerine ya kırmızı ışığa riayet etmiyor. Ya süratli gidiyor fren yapamıyor. Ya alkollü araç kullanıyor. Bunların hepsi sürücü hatasından kaynaklanıyor.

“KİMİN ÖNERİSİ VARSA GETİRSİN”

Olaylara objektif bakıp fiziki olarak da eksiklik varsa bizler bunları tamamlayalım. Bakın şoförler odamız var. Taksiciler ve halk otobüsleri kooperatifimiz var. Şimdiye kadar bu kuruluşlardan bize gelip de, efendim trafikte şu düzenlemeleri yapalım diye bir öneri gelmedi bana. En azından ben görmedim yani.  Bakın bu konuda kimin bir önerisi var ise bu ilin trafiğini rahatlatacak, insanların can ve mal güvenliğini sağlayacak kimin bir önerisi var ise hemen bize gelsinler. Hemen trafik komisyonunu toplayalım gerekli kararları alalım. Ama bunlardan önce bizim sürücüler olarak dikkatli araç kullanmamız lazım.

“KAZALARIN NEDENİ BÜYÜK ORANDA SÜRÜCÜ HATASI”

Birçok kez şahit oldum sürücü elinde cep telefonu ile dört yol kavşağına araç kullanarak giriyor.  Kendim yeşil ışıkta yaya geçidinden geçiyorum çocuğumla beraber, araç kullanan kişi neredeyse benle çocuğumu ezecek derece hareket ediyor. Biz ne kadar tedbir alırsak alalım. Ne kadar fiziki önlemleri alsak da sürücü dikkatli olmadığı sürece almış olduğumuz tedbirlerinde bir anlamı yok. Yani sürekli ceza keserek olmaz diyoruz.  Fiziki önlemleri almak çok kolay ama sürücüler dikkatli olmadığı zaman hiçbir anlamı kalmaz. İlimizde trafik kaza oranları çok yoğun. Nedenleri ile istatistikte tutuyoruz. Büyük oranda sürücü hatası, sürücü kusuru.

Bu önerileri bize sunarken olayı yaşamış trafik sıkıntısını çekmiş insanların bize rapor sunup iyileştirme ve düzenleme ile ilgili fikirlerini anlatması çok önemli. Masa başında rapor hazırlayıp sunarak bir yere varılmaz. Olayı yaşayanların hazırladıkları raporlar ile trafik düzenlemesi adına çok güzel planlarda olur.

“TRAFİK TOPLANTISI YAPACAĞIZ”

Gezerken rast geliyorum insanlar keyfe keder yerlere araç park ediyorlar.  Önümüzdeki günlerde tekrar bir trafik toplantısı yapacağız. Trafik ile ilgili tüm kurum ve kuruluşları çağıracağız.

Fiziki olarak şartlarımız yeterli olmayabilir. Ama bunu trafikte birbirimize karşı daha saygılı olarak kurallara uyarak daha askeriye indire biliriz. Fiziki şartları hemen çözmemiz mümkün değil. Az önce verdiğimiz rakamlara göre Isparta’da her sene çok ciddi rakamlarda otopark yapmamız lazım. İmkanlar buna el vermiyor, yeteri miktarda otopark yapılmıyor diye kuralları yok sayarsak keşmekeşten kurtulamayız.

Geçen gün vatandaş beni bisiklet yolunun orada yakaladı ve ‘Ya sayın valim ben sabahtan beri bakıyorum bu bisiklet yolundan bir tane bile bisiklet geçmedi’ diye söyledi. Vatandaşlarımız bize bunları söylüyor. Bizde bunları değerlendireceğiz. Bisiklet yolu ile ilgili vatandaşın düşüncesi ne? Onların düşüncesi ne?  Bunu bir toplantı yaparak konuşalım.

“GÜLÜN OLMASI HEM TARIMSAL ALANDA HEMDE TURİZM ALANINDA KATKILAR SAĞLAR”

Avantajlı sektörlerimizden bahsederken ilk olarak tarım kasıt ediyordum. İlimiz ciddi bir tarım şehri, bu gün Türkiyenin en önemli elma ve kiraz üreticilerindeniz. Gülde Dünyada birinci sıradayız. Lavanta yeni yeni gelişiyor. Bunlar ilimiz adına son derece önemli olaylar. Gülün olması hem tarımsal alanda hemde turizm alanında katkılar sağlar. Lavanta aynı şekilde. Biz bu üretimi yaparken bunun yanında üretimin nasıl sürekli yapabileceğimizin tedbirlerini almaya çalışıyoruz. Bununla ilgili BAKA’dan bir proje yapmıştık. Tarımsal ilaçların kullanımı ile ilgili arkadaşlarımız çalışıyor. Dekar başına düşen verimi artırmak için çalışıyoruz.

“PAZARLAMA ÖNEMLİ”

Üretim yanında ürettiğimizi pazarlama konusunda da çalışmalıyız. Eğer sahip olduğumuz avantajlı sektörlerdeki ürünlerimizi çok fazla stoklama maliyeti olmadan çok fazla bekletmeden değer fiyatından satabiliyorsanız bu sizin en büyük avantajınızdır. Pazarlardaki rekabet gücünü artırarak ürettiğimiz ürünleri yüksek fiyattan değer fiyatından satarsak çok iyi bir noktaya gelmiş oluruz. Bu gün elma üretiminde bir çok ilimiz yarışıyor. Üretmenin yanında önemli olan pazarlamak. Bu konuda Ticaret Odamızı, Borsamızı ve tüccarımıza BAKA olarak, Kırsal Kalkınma olarak her türlü desteği veririz. Bu ürünlerin pazarlanması bizim için önemli. En önemlisi de bu ürünleri üretirken çevreye, suyumuza toprağımıza zarar vermeden nasıl daha fazla ürün alabiliriz nasıl sürekliliğini sağlayabiliriz bunun çalışmasını yapmamız lazım. 

“AKREDİTE LABORATUVARI KURUYORUZ”

Gül bizim için önemli bir ürün. Bizim burada akredite laboratuvarımız yok. Geçen BAKA toplantısında hemen kararını aldık bütçeyi de koyduk hemen laboratuvar yapıyoruz. Üniversitemizle beraber kuruyoruz.  Yıllardır bir çok kesimin dile getirdiği ama çeşitli nedenlerle gerçekleşmeyen laboratuvarı 2017 yılında yapacağız. Buda tarım sektörü için son derece önemli bir yatırım. Bunun yanında bölgemiz için üretilebilecek ürünlerin araştırmasını yapalım. Alternatif ürünler neler olabilir.

Deregümü’de 25 bin ton domates üretiliyor. Çok önemli bir rakam.  Deregümü yapıyorsa yanındaki köyümüzde yapsın. İşte bunları üretirken de pazarlama konusunda da eş zamanlı  gitmesi lazım.

“HAYVANCILIĞI  GELİŞTİRMEK İÇİN YATIRIMCIMIZIN CESARETLİ OLMASI LAZIM”

Hayvancılık konusunda maalesef istediğimiz noktada değiliz. İlimiz açısından değil Türkiye genelinde durum bu. Son yıllarda çok büyük teşvikler verilmesine rağmen insanlarımızı hayvancılığa yöneltemiyoruz. Aslında bölgemiz Burdur’un bitişiğinde üniversitemiz ve MAKÜ bu konuda ciddi bir alt yapısı var. Bu çalışmalar meyvesini vermeli diye düşünüyorum. Hayvancılık yapmak halkımıza ağır mı geliyor bilmiyorum. Daha kolay para kazanalım anlayışımı var bilmiyorum. Hayvan doğumu para alıyoruz. Yem bitkisi desteği alıyoruz. Mazot ve gübre desteği alıyoruz. Hayvancılığı  geliştirmek için yatırımcımızın cesaretli olması lazım.

“MARKA YARATMALIYIZ”

Küçükbaş hayvancılık konusunda yanılmıyorsam bizim hayvan sayımız 450-500 bin civarında. Bu önemli bir rakam. Bu kadar hayvanımız varken keçi peyniri konusunda marka olmuş bir firmamız yok maalesef. Marka yaratmak bizim tarımda yapacağımız en önemli işlerden birisi. 

Bu haber 735 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...