Çiftçiler Kar yağışlarından mutlu

4 Ocak 2017 16:28

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Isparta’nın günlerdir beklediği ve çiftçilerin ‘Toprağın örtüsü’ olarak nitelendirdiği kar yağışının kendilerini son derece mutlu ettiğini karın yağmasıyla kuraklık tehlikesinin de tamamen ortadan kalktığını söyledi.

Son yıllarda Isparta’ya böyle bir kar yağmadığını ifade eden Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, birçok çiftçinin de tarlalarına giderek dua ettiğini söyledi.

Başkan Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi bu yıl gerek yağmur gerekse kar yağışı fazla olmadı. Özellikle ekim ve dikim yapılan Ekim ve Kasım ayları kurak geçti diyebiliriz. Bu nedenle 2016 yılını büyük zorluklar ile atlatan çiftçimiz bu konuda yeni yıldan ümitli. Son olarak önceki gün etkili bir şekilde yağan kar çiftçilerimizi son derece memnun etti. Böylece, Isparta ovalarında yaşanılan kuraklık yağan kardan sonra tarih oldu. Ne yapacağız diye düşünen çiftçilerimiz yağan karla rahat bir nefes aldı.

Burada şunu ifade etmek istiyorum ki, kar yağışı konusunda haber bültenlerini izlediğimizde kar için ‘Beyaz esaret’ gibi sözler kullanılmaktadır. Bu söylemler son derece yanlıştır. Zira, kar berekettir, toprağın örtüsüdür. Nimettir. Kar’dan beyaz esaret diye bahsetmenin son derece yanlış olduğunu belirtmek istiyorum.

Bilindiği gibi ilimize kar bir haftadır yağıyordu. Ancak, çok ince yağdığı için bir türlü biriktirmiyordu. Ancak, son iki günde çok güzel bir kar yağışı oldu. Yılın en güzel karını aldık, bu sene 2016 yılında büyük kuraklık atlatmıştık tohumlar toprakta kuru duruyordu, şimdi çimlenmeye başladı, bu kar bizim her şeyimiz altın bulmuş gibi seviniyoruz kurban olduğum Allah’ım daha da bekliyoruz inşallah zaten meteoroloji de kar beklendiğini açıkladı, çok mutluyuz bu gerçekten de anlatılmaz bir duygu” dedi.

 

 

 

Bu haber 544 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...