Mimarlık Fakültesinde Mekan Tasarımı Çalıştayı ve Sergisi

3 Ocak 2017 14:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü tarafından "mimarlık ve matematik disiplinlerinin karşılıklı etkileşimini incelemek”, "mimarlık eğitimine katkı sağlayacak matematik bilimi ile ortak ara yüz oluşturmak” ve "voronoi diyagramı gibi geometrik tabanlı sistemleri tasarım disiplinine kazandırmak” amacıyla "Mimarlık ve Matematik – Voronoi ile Mekan Tasarımı” isimli bir çalıştay ve sergi düzenlendi.

Çalıştayın ilk gününde bölüm öğretim üyeleri, davetli konuşmacılar ve ilgili disiplinlerden gelen akademisyenler bir araya gelerek yuvarlak masa toplantısı yaparak mimarlık eğitiminde sayısal/hesaplamalı tasarımı tartıştı.

Etkinlik kapsamında Üniversitemize gelen İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Yalınay Çinici de “Ta Mathemata ve Mimarlık” başlıklı sunumunda, Bilgi Üniversitesindeki mimarlık ile hesaplamalı/işlemsel tasarım altyapılı temel tasarım stüdyo deneyimlerini anlattı.

Etkinliğin ikinci gününde ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birgül Çolakoğlu “Tasarım Yapma ve Üretmede Değişen Süreçler” ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Emre İlal “Sayısal Tasarım – Yapı Fiziği Gözüyle” başlıklı tematik sunumları ile alana yönelik bilgiler verdi.

Son olarak SDÜ Mimarlık Bölümünde verilen “Mimarlıkta Modelleme Yöntemleri Dersi” kapsamında dördüncü sınıf öğrencilerinin oluşturduğu gruplar; Voronoi yöntemi ile tasarlanan objeleri katılımcılara sundu. İki gün süren çalıştayda, öğrencilerin tasarladıkları objeler, 1/1 ölçekte yerinde üretildi, sergilendi ve değerlendirildi.

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...