BELEDİYE KARLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ

31 Aralık 2016 10:15

Isparta Belediye Başkanı  Yusuf Ziya Günaydın, kar yağışından dolayı kent merkezinde olumsuz bir durumun yaşanmadığını, tüm ulaşım yollarına müdahale edildiğini ve yolların açık tutulduğunu söyledi. Şehir merkezi başta olmak üzere, her noktaya belediye iş makinesi ve personelinin sevk edildiğini aktaran Günaydın, hem araç hem de yaya trafiğinin açık olduğunu belirtti.

Çarşamba günü öğleden sonra başlayan ve yer yer etkisini artıran kar yağışlarına karşın belediye ekipleri Acil Eylem Planı dahilinde şehri kontrol altında tutuyor. Bu kapsamda ilk gün alınan meteorolojik uyarılarla birlikte saatler öncesinden şehrin kilit noktalarına iş makinelerini ve görev alacak personelini yerleştiren Isparta Belediyesi kent genelinde her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması amacıyla can siperhane bir çalışma gerçekleştirdi.

İlk karın ardından ise yine dün akşam başlayan ve gece boyu çok yoğun olarak yağan karla birlikte etkin mücadelesini gece boyu 62 iş makinesini 68’e çıkaran ve 163 personelle devam ettiren Isparta Belediyesi, mesai saatinin başlamasıyla birlikte, buna ilaveten belediye bünyesinde bulunan tüm işçilerini sahaya sürdü. Bir yandan iş makineleriyle gece boyu devam eden kar kürüme, tuzlama ve solüsyon çalışmaları gündüz saatlerinde de devam ederken, başta şehir merkezi olmak üzere tüm mahallelerdeki çalışmalarını sürdürdü. Şu an itibariyle Isparta kent merkezinde ulaşıma kapalı herhangi bir cadde ve sokak bulunmuyor. Caddelerde trafik akışı devam ederken, diğer taraftan da yaya trafiğinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmıyor. Kaldırımlar günün ilk ışıklarıyla birlikte personel tarafından temizlenirken, tuzlama ve solüsyon çalışmaları da gerçekleştirildi.

Başkan Günaydın, şehrin en uç noktalarından birisi olan Işıkkent, Batıkent’ten, Davraz Mahallesine, Halıkent Mahallesinden, Mehmet Tönge Mahallesine kadar her noktada karla mücadelenin etkin bir şekilde gerçekleştirildiğine değindi.

Başkan Günaydın, özellikle şehir merkezindeki cadde ve kaldırımlardan toplanan karların kamyonlarla taşındığını söyledi. Günaydın, “Çalışmalarımıza Çarşamba günü ilk kar yağışıyla birlikte müdahale ettik. Çalışmalarımız bugüne kadar ara vermeden devam etmektedir. Gece JCB, greyder, botcat, yükleyici, tuzlama, solüsyon ve kamyon olmak üzere 62 değişik iş makinesi ve 163 personelimiz görev yaptı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belediyemizde bulunan tüm personelimiz halkımızın rahat ulaşımı amacıyla sahaya çıktı ve mücadelesini etkin bir şekilde sürdürdü. Şu an itibariyle il merkezimizde herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Tüm yollarımız araç trafiğine açıktır. Yine merkez başta olmak üzere yaya trafiğinde de bir sorun bulunmamaktadır. Halkımızın rahat bir ortamda günlük hayatlarını devam ettirmeleri için belediye olarak seferberlik ilan ettik. Kar yağışıyla birlikte bu saate kadar aralıksız çalışmalarını sürdüren ve halkımızın rahatlığı için can siperhane gayret gösteren tüm ekibime teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu. 

Isparta’da özellikle gece yol kürüme ve tuzlama çalışmalarına da değinen Günaydın, açılan ve tuzlama yapılan yolların üzerine tekrar kar yağışı olduğunu dolayısıyla aynı caddeden defalarca geçilmek zorunda kalındığını ve bunun da ilk yapılan tuzlama çalışmasının devre dışı kalması olduğuna vurgu yaptı. Günaydın, şehirde olumsuz durumun yaşanmadığını ancak İstasyon Caddesinde araçların bir süre problem yaşamasının da araçların ışıkta, durma-kalkma esnasında olduğunu belirtti. Gece boyunca yapılan ilk etap çalışmalarda 180 km ana arterlerin açık tutulduğunu buna ilave olarak 70 km’lik de ikinci ana yolların dahil edildiğini belirten Günaydın, “Şehrimizde 250 km uzunluğundaki yollar trafiğe açık tutuldu. Eğirdir’in 35 km olduğu hesaba katılırsa ne kadar olduğu ortaya çıkar. Birde bu 250 km’lik yollarda yapılan çalışma gece boyunca birkaç defa gerçekleştirilmiştir” dedi.

Son yağışlarda bazı kesimlerin ‘Bu karın altında kalır’ şeklinde tenkitlerini duyduğunu belirten Başkan Günaydın, “Çok şükür ki, geçen yıllarda karla mücadelemizde olduğu gibi bu son yağışlarda da başarı sağlanmıştır.” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...