“Yılbaşını kutlamıyoruz, Mekke’nin Fethini kutlayacağız”

31 Aralık 2016 10:04

Din Görevlileri Birliği Derneği Isparta Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan Çetin, İslam Dininde ‘Noel Baba’ diye bir şeyin olmadığını belirterek; “Yılbaşında ortaya çıktığı söylenen bu kişinin İslam ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu dini kültürümüze terstir” dedi.

DİNBİRDER Isparta Şubesi Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan Çetin konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bu yılbaşının biz Müslümanlar için, resmi ve milletler arası bir takvim başlangıcı olmak ilgi ve alakasından başka hiçbir kıymet ve değeri asla ve asla yoktur.  Noel adı altında Türkiye genelinde yapılan çılgınca kutlamalar milletimizin değerleriyle örtüşmemektedir. Kültürümüzle uzaktan yakından hiçbir alakası olmayan bu çılgın kutlamalara halkımızın teveccüh etmemesi gerekmektedir. Fatih’lerin neslinin Isparta sokaklarında veya büyükşehirlerin ana caddelerinde Noel kıyafetleri ile sabahlara kadar sarhoşça eğlenerek yeni yılı kutlamaları asırlarca dünyanın liderliğini yapmış fetih ruhuna yakışmamaktadır.

31 Aralık 2016 Cumartesi gecesi Türkiye'nin birçok ilinde Hıristiyan inancına uygun olarak yılbaşı eğlenceleri tertip edilirken Din Görevlileri Birliği Derneği değerlerimize yakışmayan eğlencelerden uzakta Mekke'nin Fethi'ni kutlayacak. İnsanların büyük bir çoğunluğunun günah deryasında boğulduğu bu günde sivil toplum kuruluşlarının, geleneksel hale getirdiği bu programlarla Fethi Mubin'in 1382. Yıldönümünü anacak.  Muhtemelen Programlarda Kur'an bülbüllerinden Kur'anı Kerim ziyafetleri, ilahiler ve ezgiler ile alanında uzman hatiplerin Mekke'nin Fethi konulu konuşmaları  yer alacak.

Bildiğiniz gibi Hıristiyan inancına göre 31 Aralık gününü 1 Ocak gününe bağlayan gece yılbaşı gecesidir. Bu gecede özellikle batı ülkelerinde çeşitli eğlenceler tertip edilmektedir. Dağılmış ve dinlerinden kopmuş Hıristiyanlar için tekrar bir heyecan oluşturmak amacıyla Batı, bu geceyi bilinçli olarak yaygınlaştırmaktadır. Hıristiyan âlemi Hz. İsa (a.s.)'ın doğumu vesilesiyle bu tarihi yeni yılın başlangıcı ve bayram olarak kabul etmişlerdir. Bu tamamen dinsel bir bayramdır. Çam ağacı süslemek ve Noel Baba inancı gibi simgesel ve folklorik bazı unsurlar eklenerek bugünlere kadar gelmiştir.

Maalesef özellikle muhafazakâr belediyeler eliyle büyük meydanlarda şenlik alanlarına dönüştürülmekte sabaha kadar çeşitli eğlenceler tertip edilmektedir. Bu kutlamalarda her yıl gayri ahlaki bir takım hadiseler yaşanmaktadır. Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmayı; çağdaş medeniyete ulaşanların oyun ve eğlence hayatlarını örnek almak olduğunu sananlarca yıllardır halka kanıksandırılmaya çalışılan yılbaşı eğlencelerinin sonucu olarak bu çirkin manzaralar yaşanmaktadır. Yılbaşı kutlamaları Batıyı körü körüne taklitten başka bir şey değildir.

Bunun içindir ki, bizler Din. Bir. Der. (Din Görevlileri Birliği Derneği) Isparta şubesi olarak 1990’lı yıllarda gelenekselleştirilen bu programlar aracılığıyla Mekke'nin fethedilişinin mana ve heyecanını tüm insanlarımıza aktarmak gayretindeyiz. Bunun için bütün milletimizi yılbaşı eğlencelerinden uzak kalmaya ve bu geceyi de Rabbimizin razı olabileceği şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz. Şimdiden Ispartalı kardeşlerimizi uyarıyoruz ki; 31 Aralık – 1 Ocak Gecesi insanımızın dünya ve ahret saadeti için koşturma günüdür. Kötülüklerden uzaklaşması gerekmektedir. Hiç bir şey yapmazsanız bile o gece Mekke’nin Fethi programlarına iştirak etmeniz gerekmektedir. Tebliğ bizden. Uygulamak halkımızdan inşallah” dedi.

 

Bu haber 563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...