“Belediye Başkanımız 200 bin kişinin hakkını almadan geri adım atmaz”

28 Aralık 2016 15:43

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti kanadından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a yönelik ITKM'nin fesih davası ve otogarın yeri konusunda yöneltilen eleştirilere sessiz kalmadı. 

Türkiye'nin içinde olduğu durumu bilerek sükûnetlerini koruduklarını belirten Yalçın, “AKP'nin içindeki bir kısım olan pozisyonu ne olursa olsun bunlar da akıllarını başlarına alsınlar. Bu ülkede 15 Temmuz süreci bitti mi ki Isparta'da şöyle oluyor böyle oluyor diye söylüyorlar." dedi

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 200 bin Ispartalının hakkını devlet de istese almadan geri adım atmayacağını kaydeden Yalçın, " Cumhurbaşkanını halk seçtiyse Yusuf Ziya Günaydın'ı da halk seçti. Onu Ispartalı hemşerilerimiz seçmedi mi? Seçilene saygı duyulacaksa önce gelsinler Günaydın'a saygı duysunlar" diye konuştu.  Yalçın, dikkate alınmadıkları takdirde kendilerinin iktidar milletvekilleriyle AKP'nin diğer tanıdıkları bildikleri yetkilileriyle bu konuyu paylaşacaklarını söyledi.

Isparta'da gündemde konuşulan konuların daha önce alışık olunan şekilde devam edemeyeceğini kaydeden MHP İl Başkanı İsa Yalçın, "Bunun sebebi Türkiye şu anda hem sınır ötesinde, hem ülke sınırları içinde terör örgütleriyle savaş halinde. Öyle bir durum var ki, bu terör örgütlerinden bir tanesi de FETÖ. Ülkede kolluk kuvvetlerine, güvenlik bürokrasisine işlemiş durumda. Rahat hareket etme noktasında endişe duyuyoruz. Bunun en önemli göstergesi de Rus Büyükelçisi'ne yönelik suikastın iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulması ve Türkiye'nin Ortadoğu'da büyük savaşa sürüklenmesi için devletin en hassas birimlerinden olan polis teşkilatı için sızdırılmış bir polis tarafından gerçekleştiriliyor olması.  Bu ülke olarak durumumuzun ne olduğunu gösteriyor. Böyle bir durumda geleneksel olarak partilerinin hedeflerini, programlarını şu an için rafa kaldıran ülkenin bekası her şeyden önemlidir diyen bir MHP var. Başta Genel Başkanımız olmak üzere Türkiye'de konuşulan tüm olumsuzlukları ertelemiş olan,  bir siyasi hareketin ülke için neleri yapacağını düşünen bir siyasi harekete karşı Isparta'da bugüne kadar AKP'li belediyelerle kıyaslandığında farkı çok açık bir şekilde önde olan Isparta Belediyesiyle ilgili yerel siyaset yapanlar Isparta'ya fayda değil ülkeye ihanet edenlerdir. Şimdi Isparta'da siyasi kapışma içine girmek kime ne fayda getirecektir? AKP'nin bunun iyi bilmesi gerekir" diye konuştu.

EĞER BUGÜN SİYASET YAPACAKSAM

AKP'LİLERİN SOKAĞA ÇIKMAMASI LAZIM

Başta AKP İl Başkanı olmak üzere hangi kademede olursa olsun bu işin artık dayanılacak tarafı kalmadığını söyleyen Yalçın, " Benim eğer siyaset yapacağım gün bugünse AKP'lilerin ülkenin geldiği noktada sokağa çıkmaması lazım. Ama ben bunu söyleyebilecek pozisyonda bir siyasi hareketken, bunu söylemiyorum. Neden çünkü ülkenin geleceği benim için her şeyden önemli. Ülke yoksa hiçbirimiz yokuz. Böyle bir durumda biz bu hassasiyetle yolumuza devam ederken;  bugün AKP'nin yüzde yüz suçlu olduğu, MHP ve Belediyenin yüzde yüz haklı olduğu bir konuda bile konuşulması kusura bakmasınlar bunlarda bir şaşkınlık hali var. Şoktalar. Ya da ne yaptıklarını kime ihanet ettiklerinin farkında değiller. Ben bugün çıkıp Isparta'da AKP'nin ülkeyi getirdiği durumu anlatsam buna kim sevinecek terör örgütleri sevinecek. Bunlar birbirlerine düştü diyecekler. Şu an biz hedefe kilitlenmiş durumdayız. AKP'nin içindeki bir kısım olan pozisyonu ne olursa olsun bunlar da akıllarını başlarına alsınlar. Bu ülkede 15 Temmuz süreci bittimi ki Isparta'da şöyle oluyor böyle oluyor diye söylüyorlar. Olsa bile sıkıntılar muhataplarından birisi benim. Gelip bana anlatırlar. Ben öyle yapıyorum. Isparta'da sıkıntıları kamuoyuyla paylaşmak yerine onlarla paylaşıyorum. Her zamanı bir bilmeyeceksin. Bu ülkede tarihinde ilk defa yanarak şehit edilen askerlerin olduğu bir dönemden geçiyoruz. Biz bunların acısını çekerken şehitlerimizin acısını her gün yaşarken; burada kalkıp otogarın iptali için demeç vermek, ITKM ile ilgili bilir bilmez konuşmalar içine girmek en hafif ifadeyle olayı anlamamazlık olarak görüyorum. Ama arkasında da maalesef sonuç olarak ihanet çıkar bundan" açıklamasında bulundu. 

BELEDİYE BAŞKANIMIZ 200 BİN KİŞİNİN

HAKKINI ALMADAN GERİ ADIM ATMAZ

ITKM'de Isparta Belediyesi'nin bu konuda açtığı fesih davasına yönelik düşüncelerini de dile getiren Yalçın şunları söyledi: "ITKM, TMSF'ye devredildi. Kayyum atandı. Ne olursa olsun Isparta Belediyesi de devletin kurumu. İki devlet kurumu bu işin içine girdi. Öncelikle bu FETÖ'cü gruba burayı kim verdi onun hesabını versinler. Buranın ihalesini kim yaptı? İhale yapılırken orada bir yerler kimlere bağışlandı ve bunlar sonra geri alındı. Bunlara baksınlar. Osman Zabun önce bunları bir açıklasın. O günkü sorumlular, meclis üyeleri konuşsunlar.  Dersane yapılması için bir yerler bir yerlere taahhüt edildi mi edilmedi mi? Bunları konuşmak yersiz ama o günün şartlarında zaten beraber kol kola gidiyorlardı. Biz ona da bir şey demiyoruz. Ama geldiğimiz noktada devlet var. Devletin bir kolu Belediye. Diğer tarafta devletin bir kuruluşu TMSF. Isparta Belediye Başkanı, kendisini hangi şartlarda yargılarlarsa yargılasınlar 200 bin kişinin hakkı olan o Isparta'nın hakkını almadan devlette istese geri adım atmaz. Kim isterse istesin geri adım atmaz. Ama zaten böyle bir gerginlik yok. Osman Zabun bunları nereden çıkarıyor. Anlamış değilim.  Ben aradım Belediye Başkanımızı çok da mutlu oldum. Konuşmalar yapılmış, belediyenin alacakları konuşulmuş. Bir de sanki Isparta'da Yusuf Ziya Günaydın Belediye Başkanı olduktan sonra hiç bir şey olmamış gibi lanse ediliyor.  Esas o dönemde müteahhidin sözleşmesi bitmiş ve yüzde 30 aşamasında bir yerdi. Şimdi yüzde 90'a gelmiş. Yüzde 10'luk kısmı kalmış. Hiç bunları konuşan yok. Bir tane ticari alan yoktu bir sürü belediyeye ticari alan kazandırdı bunu konuşan yok. Bu Isparta için bir kördüğümdü. Şu anda ışık gözüktü. Sabırlı ve disiplini bir çalışmanın sonucunda oldu bu. Çok kişi katkı sağladı.

Geldiğimiz noktada Isparta Belediyesi alacaklarını alıyor. Isparta Belediyesi ticari alanlar kazanmış. Belediye bu işin kanun dışına sapmadan kanunu yollara  bu noktaya getirmişi. Bu bile 20-30 yıl çözülemeyecek bir düğümün çözülmesi demektir. ITKM konusunda en az konuşacak olan AKP'dir. Ama en çok onlar konuşuyor. Bir de bu konu Türkiye için çok önemli bir yatırım bile olsa bir cenaze evinde bunun konuşulması ne kadar etikse? AKP'lilerin çıkıp da orda burada konuşması da o kadar ahlaklı ve etiktir. Sanki şoka girmiş durumdalar. Türkiye'nin ne durumda olduğunu anlamıyorlar galiba."

ISPARTA'NIN SEÇTİĞİ ADAMA

HER TÜRLÜ HAKARETİ YAPIYORLAR

AK Parti İl Başkanı Zabun'un ve yerel yöneticilerinin kendilerini dikkate almadıkları takdirde onlara uymayacaklarını ve bu konuyu milletvekillerine AKP'nin diğer tanıdığı bildiği yetkilileriyle paylaşacaklarını söyleyen Yalçın, "Sükuneti bozmasınlar. Bu işten en çok AKP'liler zararlı çıkar. Onun için bizim bu sabrımızı daha fazla imtihan etmeye çalışmasınlar. Eğer ülkede konuşulacak konu AKP'lilerin gündeme getirdiği bu konularsa o zaman Türkiye'nin her yerinde bombalar patlasın, askerlerimiz şehit olsun. Bunlar da gelsinler olmadık konuları gündeme getirsinler. Isparta Belediyesinin Başkanı otogar yerini seçmekle ilgili bir fili durum yaratmıyor. Eğer bir yer seçmişse Ispartalı hemşerilerimiz demiş ki ona 'Sen belediye başkanısın bu yetkiyi kullanabilirsin' Birileri yeri geldiğinde milletin seçtiği kişiye kim karşı gelebilir diyor.  Ama Isparta'nı seçtiği adama her türlü hakareti yapıyorlar. Bu ahlaki değil. Cumhurbaşkanını halk seçtiyse Yusuf Ziya Günaydın'ı da halk seçti. Onu Ispartalı hemşerilerimiz seçmedi mi? Seçilene saygı duyulacaksa önce gelsinler Günaydın'a saygı duysunlar"  diyerek sözlerini noktaladı.  

 

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...