Eğirdir’de Pınar Pazarı Kooperatif evlerinin tapuları dağıtılacak

26 Aralık 2016 18:11

Pınar Pazarı Kooperatif evlerinin Tapuları 31 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 11.00'de törenle dağıtılacak.

                Pınar Pazarı Kooperatifi üyeleri, yıllardır oturdukları evlerinin tapularına 23 yıl sonra kavuşuyor. 1993 yılında kurulan ve 1995 yılında inşaatına başlanılan Pınar Pazarı Kooperatifi'nde 2004 yılında elektrik ve su işlemleri tamamlandıktan sonra oturulmaya başlanılmıştı. Tapularını alamayan kooperatif üyeleri yıllardır süren haklı mücadelelerinde mutlu sona ulaştı. Tapulardaki sorunlar giderildi, projesi hazırlanan Pınar Pazarı Kooperatifinin kat mülkiyet çalışmaları tamamlandı, tapular çıktı. Tapular 31 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 11. 00'de Pınar Pazarı Düğün Salonunda Başkan Şengöl'ün de katılacağı törenle dağıtılacak.

                Belediye Başkanı Ömer Şengöl, " Projesi yok, Belediyede kayıtları yok, 100 tane daire götürülmüş, bizim ruhsatı olmayan, projesi olmayan yere tapuyu veremezler, daha buranın tapusunu verecek kişi doğmadı gibi söylemlerden bulunanlar oldu. Seçimden önce seçim propagandaları bu lafları dinledi. Dediğim lafların bir kısmı da bu makamda geçti. Seçimden sonra ilk işimiz olarak buranın belgelerini istedim. Baktık ki bıraktığımız gibi evraklar yerinde duruyor, hiç bir eksiği yok. Kooperatife biz tapu verelim, kooperatifte ortaklarına tapu versin diye çalışmalarımıza 1 Nisan 2014 tarihi itibari ile başladık. 3 yıl sonra Türkiye'de bürokrasi anca bu kadar olabiliyor. O günün şartlarında şahısların yada kooperatiflerin yaptığı inşaatlardan daha lüks yapılar yaptık. Bağlar Mahallesinde keliften yaşayan insanları daha modern evlere çıkardık. 480 kişi ortak en küçük bir şey olur mağdur olur diye masraftan kaçınmadan bu kooperatif ne istediysek yaptı, ödedi belediyeye. Daha önceki eksiklikleri tamamlayarak, tapu dairesindeki arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sonucunda biz kooperatife devrettik, kooperatif geri kalan işlemleri halletti. Tapuları çıktı. 31 Aralık 2016 Cumartesi, günü saat :11.00'de Pınar Pazarı Düğün Salonunda tapularını dağıtacağız.  Böylelikle kooperatif üyelerinin kafalarındaki soru işaretleri ortadan kalkmış olacak, bizde verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağız" dedi.

                Ayrıca Şengöl konuşmasında " Pınar Pazarında 480 dairelik yapı ve bundan önce 270 daire Sağlık ocağı evleri olmak üzere  toplamda 750 daire Belediyenin önderliğinde ve desteği ile yapılan Kooperatiflerin hikayesi de bitmiş oldu. bütün Kooperatif  Üyelerine hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederim1" dedi.    

                Konuşmaların ardından Başkan Şengöl, belediyedeki işleri dolayısıyla belediyeye gelen ve kendisini ziyaret eden Kooperatif üyelerinden Kemal Tosun'a  ilk tapuyu takdim etti.    

Bu haber 531 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...