“KAYYUM HEYETİ ITKM İNŞAATINI YENİDEN NİSAN AYINDA BAŞLATACAK”

23 Aralık 2016 18:00

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM’ye atanan kayyum heyetiyle yaptıkları görüşmeler sonucunda inşaatın tekrar Nisan ayında başlamasına karar verildiğini açıkladı. Günaydın, “Konuyla ilgili olmayan kişilerin beyanatlarına da gerek yok. Biz konuyu takip ediyoruz. TMSF gerekli olan ciddi parayı ortaya koyabiliyor” dedi.

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının yüklenici firması Kadıahmetoğullarına FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanmasının ardından yeniden başlayan süreçle ilgili Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, açıklamada bulundu.  İnşaatın Nisan ayında yeniden başlayacağını açıklayan Günaydın, zeyilnamelerden doğan borcun tamamının nakit olarak tahsil edileceğini söyledi. Günaydın, “Devletin iki kurumu olarak birbirimize çok cömertçe yaklaşabiliyoruz. İyi anlaşabiliyoruz. İnşaat yeniden Nisan ayında başlayacak. Isparta halkı bu konuda rahat olsun. Konuyla ilgili olmayan kişilerin beyanatlarına da gerek yok. Biz konuyu takip ediyoruz. TMSF gerekli olan ciddi parayı ortaya koyabiliyor. Hiçbir kimsenin bizim işimize karışmasına gerek yok. O konuda başka kimse kendisini görevli hissetmesin. Biz bu memlekete göreve hizmet için geldik. Karşılıksız sevda için hizmet ediyoruz” dedi.

ISPARTA HALKININ PARASINI KİMSEYE KAPTIRMAK İSTEMİYORUM

2007-2008 yılları arasında Isparta Belediyesi tarafından yapılan proje tadilatından doğan 5,9 milyon lira borcunu noter onaylı değil diye ödemeyen yüklenici firmaya açılan davanın belediye lehine sonuçlanmasına da değinen Başkan Günaydın, “Tüm alacaklarımızı nakit olarak tahsil edeceğiz. Ben Isparta halkının hakkını hiçbir zaman kaptırmak istemiyorum” dedi.  Günaydın, “Kadıahmetoğulları belirli bir büyük rakam teşkil ettiği için buradan kurtulabilmek adına bir bahane ortaya attı. Sözleşme noterden tasdik edilmedi diye komik bir bahaneyi ortaya atarak 5,9 milyon lirayı ödemek istemedi. Bunun yanlış olduğunu anlattık ama borçlarını ödemediler. Ancak cüzi ücretini ödediler ama büyük kısmını ödemediler. Toplamda 1 milyon liraya yakın parayı da aslında ödediler. Ben mücadele veren bir insanım. Isparta halkının parasını hiçbir zaman kimseye kaptırmak istemiyorum. Birinci vazifem bu. Mahkemeye verdik ve kazandık. Müteahhitten alacaklarımızın hepsini tahvil olarak alıyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...