Yazar Feyza Hepçilingirler’den “Türkçe” Dersi

20 Aralık 2012 19:10

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından, Türkçenin önemine dikkat çekmek ve anadil bilincini yerleştirmek amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Dilim Dilim Ana Dilim” “Türkçe Off” ve “Dedim Ah”  kitaplarının yazarı Feyza Hepçilingirler’in katılımıyla “Türkçemiz Nereye Gidiyor?”  konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Isparta Belediyesi Kültür Sineması’nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını, Topluluk Başkanı Raşit Acar yaptı. Türkçenin önemine değindiği konuşmasında Acar, topluluk bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yalnızca bir iletişim aracı olarak görülen dilin, aslında yaşamımızı belirleyen en önemli kültürel etken olduğunu ifade eden Hepçilingirler, dildeki bozulmanın, hem sorunların göstergesi hem de dolaylı olarak nedeni olduğunu söyledi. Dilimize sahip çıkmanın öneminden bahsettiği konuşmasında Hepçilingirler, günlük hayatta yapılan dil yanlışlarına da değindi ve "Dil yolunu bulur, dilde fazla hassas olmaya gerek yoktur gibi ifadeler büyük bir duyarsızlık örneğidir. Herkes Türkçe için elinden geleni yapmalı, dili doğru kullanmak için gayret göstermelidir." diye konuştu.

 

Bu haber 713 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...