‘’Soğuk Hava Depolarının önünde bir tane satış reyonu yok’’

19 Aralık 2016 16:40

Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, ilçedeki anayol üzerinde yaklaşık 10 tane soğuk hava deposu olmasına rağmen bir tanesinin bile önünde elma satışı yapan reyon bulunmamasını eleştirdi.

Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, K32’de katıldığı Basın Kulübü programında önemli açıklamalarda bulundu. Bir çok meyvenin kurutulmuş olarak kuruyemiş şeklinde değerlendirildiğine dikkat çeken Sezgin, Gelendost’un da bu konuda elmayı kullanabileceğini belirtti. İlçedeki ana yol üstünde 10’a yakın soğuk hava deposu bulunduğunu belirten Sezgin, bu depoların önünde satış reyonu olmamasını da eleştirdi.

İLÇE HALKI KURUTULMUŞ ELMADAN GELİR SAĞLAR

Ananastan, karpuza, kavundan şeftaliye kadar birçok ürünün kurutulmuş gıda şeklinde ufak paketler içinde kuruyemiş olarak satıldığını belirten Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, ilçede elmanın da bu şekilde değerlendirilebileceğini dile getirdi. Bu şekilde ilçe halkına bir ekonomik gelir sağlanabileceğini ifade eden Sezgin, “Şuanda Gelendost’ta cennet elması dediğimiz hurmadan, şeftali, kayısı, vişne, kiraz var. Ama elma hat safhada var.  Her evde de bunu geliştirebiliriz. Eğirdir’de bir dönem gölde ıstakoz avlanırken her evde ağ sepetlerinin örüldüğü gibi her evde bir ekonomik katkı olacağına inanıyorum. Ama nedense biz hem ben’le yürüyoruz, biz olamadık. Biz olmamız için mücadele etmemiz lazım ve vatandaşımızın da buna destek olması lazım. Bize diyorlar ki siz belediye olarak önderlik yapın biz arkanızdan yürüyelim. Biz belediye olarak yaptığımızda bazı kesimler bu siyaset diye eleştirmeye başlıyorlar. Ben göreve geldiğim gün kapım açıktı, halen açık. Siyasetin en küçük bir nebzesini uygulamıyoruz. Vatandaşımızın tüm görüşlerine yer veriyoruz. Yeter ki Gelendost’ta ticari bir zihniyette bir kalkınma olsun. Biz bunun hepsine varız. Tarımın yanında sanayinin olmayacağını, hayvancılığın olacağını iyi biliyoruz. Talep gelirse değerlendiriyoruz. Çünkü tarımla hayvancılık yan yana gider. İlçemizde 40 tane soğuk hava deposu var. Bunların dönüşümleriyle bunları rahatlıkla sağlayabileceğimize inanıyorum. Benim ilçem de görmek var. Gördükleri zaman gözlerini budaktan sakınmıyorlar.  Plastik enjeksiyon bir tane kuruldu arkasından 3 tane oldu.  Kurutulmuş elmanın şuanda revaçta olacağına inanıyorum. Bir ticari boyutta değerlendirilebilir” dedi.

DEPOLARIN ÖNÜNDE BİR TANE SATIŞ REYONU YOK

Öte yandan Gelendost ilçesinin konumu itibariyle İç Anadolu’yu Akdeniz ve Ege’ye bağladığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sezgin, anayoldan ekonomik olarak yararlanamadıklarından yakındı. Sezgin, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Ana yoldan bize ekonomik olarak hiçbir girdi yok. Yolu sadece Isparta, Antalya ve Konya’ya ulaşmak için kullanıyoruz. Vatandaşımızda o gelenek yok. O pazar içerisinde bir satış gerçekleştirebilme özelliğinde değiliz. Yolun üzerinde en az 10 tane soğuk hava depo var. Bir tanesinin önünde reyon yok. Yoldan geçen bir arabanın alacağı bir kasa elma belki ekonomiye aşırı katkı sağlamayacaktır. Ama bir tane deponun önünde reyon yok. Vatandaşımız da gelip elma satılıyor mu diye soramıyor. Pazarlama yönündeki yanımız şuan çok zayıf. Tüccar gelirse bizden alıyor. Tüccar gelmezse biz adeta kendi halimize mahkum oluyoruz ve kendi köşemize çekiliyoruz. Araştırma yok, kendimizden yetişen tüccar arkadaşımız yok. Yeni yeni 1-2 arkadaşımız başladı. Onlar başarırlarsa kendi ürünümüzü kendimiz pazarlama seviyesine geliriz.

100 TON ÜRÜNÜ BU ŞEKİLDE SATABİLİRİZ

10 tane soğuk hava deposunun bir tanesinin önünde tezgah açılsa, içeriden taze taze bir tane elmayı müşterisine ikram etse, hem satış garantimiz olacak hem de kendi reklamımızı yapmış olacağız. En azından 100 ton ürünü o şekilde satma şansımız var. Çok mu ihtiyacımız olmadığından diye düşüneceğim ama ihtiyacımız var.

TANITIM VE PAZARLAMAYI YAPAMIYORUZ

Biz tanıtım ve pazarlamayı yapamıyoruz. Kaymakamımız elma birliği için mücadele etti o olmadı. Biz kavramından önce ben ön plana çıktığı için birlikler oluşmuyor. Biz birliğin içinde sadece tetikleyici güç olabiliriz. Birlik konusunda güvene ihtiyaç var.”

Bu haber 622 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...