Nazilli´ ye Teknik Gezi Düzenlendi

19 Aralık 2016 16:37

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kooperatif üyesi kadın girişimcilere yönelik olarak Nazilli' ye teknik gezi düzenlendi.

Konu ile ilgili yapılan duyuruda; ‘’İlimizde faaliyette bulunan Keçiborlu İlçesi S.S. Kuyucak Köyü Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortaklarına Aydın İli Nazilli İlçesinde faaliyet gösteren zeytinyağlı sabun imalathanesine düzenlenen teknik geziye, İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personellerinden Mühendis Murat Çankaya, Tekniker Hatice Demir ve Keçiborlu İlçe Müdürlüğünden Tekniker Nurdan Karatağ ile Nazilli İlçe Müdürlüğü personelleri eşlik etmiştir.

 Keçiborlu İlçesi S.S. Kuyucak Köyü Lavanta Kokulu Köy Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortakları ile birlikte uygulamalı olarak zeytinyağından lavanta sabunu imalatı yapıldı. Sabun yapımını öğrenmek amacıyla yapılan bu teknik gezimizde sabun yapımının her türlü aşamaları tek tek uygulamalı olarak gösterildi.

Teknik eğitimin diğer aşamasında ise Himmet Derel' e ait işletmede, sabunun hammaddesi olan zeytinyağının üretimi aşamaları incelenmiştir.

Düzenlemiş olduğumuz bu teknik gezide bize her türlü desteği sağlayan Nazilli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri Mühendis Adnan Özer ve Tekniker Ümit Kurgut' a ile İşletme sahibi Himmet Derel'e teşekkür ederiz’’ denildi.         

 

Bu haber 553 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...