ISPARTA HALEP İÇİN SEFERBER OLDU

17 Aralık 2016 13:30

Isparta’da Sivil Toplum Hareketi’nin, Halep’e yardım çağrısı yanıt buldu. Ispartalılar akşama kadar ellerinde yardım kolileriyle Mimar Sinan Camii’nin avlusuna koştu

Isparta, Halep'te yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmadı. Çeşitli sivil toplum örgütleri ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 12 öğrenci kulübünün öncülüğünde düzenlenen 'Üşüme Kardeşim Biz Varız' isimli yardım kampanyasıyla iki günde 3 TIR'ı dolduracak yardım toplandı.

CAMİ AVLUSU YARDIM KOLİLERİYLE DOLDU

Isparta'da vatandaşlar, ilaç, kıyafet, gıda, battaniye gibi acil ihtiyaçların giderilmesi için ellerinde koli, çuval ve poşetlerle yardım toplama noktalarına koştu. Isparta merkezinde Mimar  Sinan Cami'nin avlusu yardım paketleriyle doldu. Vatandaşlar cami önünde  açılan yardım çadırına giderek para yardımında da bulundu.  Bir hafta boyunca toplanacak yardımlar 23 Aralık'ta TIR'lara yüklenerek Halep'e gönderilecek.

ISPARTA HALKI DUYARSIZ KALMADI    

Yardım toplama gönüllüsü Tevfik Heybeli, yaptığı açıklamada "Yardım kampanyamız şehir merkezinde dün başladı. Allah razı olsun. Isparta halkı ilgisiz kalmadı. Dün 9 kamyon civarı bir yardım toplandı. Aynı şekilde üniversitede 12 öğrenci kulübü de kampanyaya destek verdi.    İki günde üç TIR insani yardım malzemesi toplandı. 23 Aralık'ta TIR'larımız Halep'e yola çıkacak., Isparta halkından kışlık kıyafet, bakliyat, un , oyuncak ve ilaç malzemeleri talep ediyoruz. Isparta duyarsız kalmadı bizi yalnız bırakmadılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu haber 728 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...