Kent konseyinden Milli Eğitim Müdürü´ne ziyaret

13 Aralık 2016 16:15

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Bülbül ve yürütme kurulu üyeleri İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı ziyaret etti.

Isparta Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr Mahmut Bülbül  ziyaret esnasında; Türkiye de üretilen elmanın % 20’sinin ilimizde üretilmesine rağmen tanıtımın ve ihracatının yetersiz kalmasından dolayı elma iç piyasada tüketildiğini iç piyasada ise üretici değil tüccarın daha fazla kazanç elde ettiğini belirterek kent konseyi olarak milli eğitime bağlı okullarda elma tanıtımın yapılması ve öğrencilerin her gün bir elma tüketmeleri amacı ile bir kampanya yapmak istediklerini sayın müdürümüzün belirleyeceği okullarda her öğrenciye bir elma dağıtarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza elma sevdirmeyi amaçlıyoruz.  Geçtiğimiz yıllarda Gıda tarım ve hayvancılık il müdürlüğünün yapmış olduğu "Her Gün Bir Elma Obezite Olma" kampanyasının devamı niteliğindeki çalışmalarımız devam edecektir. İlimizde üretici ürettiği mallarını değerinde satış yaparak ilimiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Milli eğitim bakanlığı her yıl düzenli olarak okullarda kuru üzüm, fındık gibi meyvelerin okullarda dağıtımını yapmakta aynı işlemin elma için yapılmasını da Isparta elma üreticileri adına sizlerden talep etmekteyiz. dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ise yaptığı açıklamada; Isparta Kent Konseyinin yapmış olduğu ziyaretten memnun kaldığını özellikle Isparta ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek özellikle ilimiz ekonomisinin lokomotifi olan Elma üretimi için birlikte hareket ederek kampanyanızın başarıya ulaşacağını düşünüyorum. Bakanlığımızın bu konuda duyarlı davranacağını düşünüyorum. sizlerin yapmış olduğu bu çalışmalar amacına ulaşacağına inanarak sizleri kutluyorum. dedi.

Bu açıklamalardan sonra karşılık sıcak sohbet havasında geçen ziyaret tarafların birbirlerine başarı dilekleri ile sona erdi.

 

 

Bu haber 520 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...