Günaydın Yörük,Türkmen evini ziyaret etti

19 Aralık 2012 19:22

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın bir önceki dönem başkanlığında satın alıp retore ettirdiği tarihi evi ziyaret etti. Taşlaşmış yapılar arasında ayakta durmaya çalışan tarihi ev kendine has bir özgü olan dernek tarafından işletiliyor. Yörük, Türkmen derneği tarafından belediyeden kiralanan tarihi bina kendine uygun dokusu ile halka hizmet veriyor. Her odasında ve merdiveninde Türk Kültürünün dokusunun işlendiği ev hafta sonları da sabah kahvaltısı ile halka da hizmet veriyor.

Kaderine terk edildiği dönemlerde belediye tarafından sahiplenen bu tarihi yapı yıkılmaktan kurtulmuş ve kendine özgü nostaljisi ile de halkın en uğrak yerleri arasına girdi. Günaydın’da uzun bir aradan sonra binaya girerek hem eski anılarını tazeledi. Hemde bir bardak çay içme fırsatı buldu.

Günaydın her yerinden tarih kokan binanın akibetinden bahsederken ev sahiplerinin kendisine geldiğini burayı satın alabilme imkanları olup olmadığını sorduğunda hiç tereddüt etmeden binayı satın aldığını belirtti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “bu gün Yörük evimizde bir çay içelim dedik. Burası benim daha önceki belediye başkanlığım döneminde belediyemize kazandırılmış bir mülktür. Biz satın almadan önce burası köhneleşmiş, eskimiş, yıkılmaya yüz tutmuş virane bir mekan halinde idi. Mülk sahipleri o dönem bize gelerek burayı satın alabilirmisiniz demişlerdi. Bizde burayı satın aldık. Bizde burayı satın alırken, yok olmaya yüz tutmuş tarihi binalarımızı ayakta tutmanın önemli bir konum olduğunu düşünerek hemen restorasyonunu yaptık. Daha sonra burayı topluma hizmet etmesini amaçladık. Evimize uygun düşünce ve tarzda olan Yörük Türkmen derneğine kiraya verdik. Derneğimizde binamızı halkın hizmetine sundu. Kültürel yemeklerimizden hazırlayarak

 

Bu haber 959 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...