SDÜ’ de “Kariyer Günleri” Etkinliği Sona Erdi

9 Aralık 2016 18:04

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi tarafından Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu ile Politika Tasarım Kulübünün de katkılarıyla düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği sona erdi.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin son gününde, Naz Global Dış Ticaret ve Danışmanlık LTD. ŞTİ. Genel Müdürü Ahmet Büberci öğrencilerle buluştu.

Sektöre ilişkin tecrübelerinden kesitler sunan Büberci, ihracatın önemine değindiği konuşmasında; bu ülkenin ve bireylerin zenginleşmesinin ihracata bağlı olduğunu, en mantıklı ve hızlı para girdisinin ihracatla sağlanabileceğini vurguladı.

Kobilere destek ve kredilerin yeterince ulaşmadığını, bu nedenle devletin sunduğu hizmetleri doğru bir şekilde aktarmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Büberci öğrencilere, “Sürekli karar değiştirmemeli, hata da yapsak, düşsek de inandığımız, bildiğimiz yolda sonuna kadar ilerlemeliyiz. Birlik olmaktan başka çare yok. Doğru yolda birlik olursak başarıya ulaşırız. Hayal kurun ve çabalayın. Girişimci olmamız ve dünyayı tanıyabilmemiz lazım.” diyerek seslendi.

Üç gün devam eden “Kariyer Günleri” etkinliği kapsamında, VESTEL Müşteri Hizmetleri Deneyim Evi ve Elektronik Lab. Müdürü Hakan Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Uzmanı Tahir Akbaş, Göl Yatırım Holding (GÖLTAŞ-ORMA) Grup İnsan Kaynakları Direktörü Hakan Hamarat, Termoplast A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Erdal Gündüz, öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. 

 

 

 

Bu haber 570 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...