“NATO’nun insafına kaldık”

19 Aralık 2012 19:14

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta milletvekili Ali Haydar Öner, kamuoyunda tartışmalara sebep olan Patriot Füzeleri konusunda acı konuştu.  Yeniçağ gazetesine açıklamalarda bulunan Öner, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin saf dışı bırakıldığını vurgulayarak “NATO’nun insafına kaldık” dedi.

MECLİS DEVRE DIŞI

Almanya Federal Meclisi’nin Türkiye’ye gönderilecek Patriot füze sistemleri için oylama yaptığını belirten Ali Haydar Öner, 1000’e yakın yabancı askeri Türkiye’ye kabul etmek durumunda kalacak hükümetin ise söz konusu anlaşmayı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden kaçırdığını ileri sürdü. Öner, "Patriotların gelişi savaşa katılma riskini artıracak, ama Meclis devre dışı. Bu anlamda değil karar alma, yeterince bilgi bile verilmiyor. Başbakan Tayyip Erdoğan önce 'Patriot matriot yok'demişti. Bu ne biçim Başbakan ki, gelecek Patriotlardan haberi yok. Şimdi de yeterli bilgi verilmiyor" dedi. 

PATRIOTLARIN HEDEFİ İRAN

Kürecik Radar İstasyonu’nun Amerika Birleşik Devletleri’nin isteği doğrultusunda kurulduğunu açıklayan Öner, “Patriotlar NATO'nun isteğidir denildi, NATO'nun olmadığı anlaşıldı. Göstermelik olarak NATO'ya devredildi. Patriotların yerleştirilme nedeni ise İsrail İran'ı vuracak ve İran'ın dönüşünde Patriotlar devreye girecek. 3 ayrı ülkenin Patriotları geliyor. 3 ayrı ülkeden de yaklaşık 400'er asker gelecek. Savaş haline karar verecek olan yer TBMM'dir. Patriotların gelişi savaşa katılma riskini artıracak, ama Meclis devre dışı. Değil karar alma, bilgi bile verilmiyor” şeklinde konuştu.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...