“16. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi” Sona Erdi

6 Aralık 2016 16:13

SDÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal’ın "Küresel Gelişmeler, Güçlükler, Fırsatlar, Türk Yüksek Öğretim Sisteminin Değerlendirilmesi(Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma)" konulu açılış sunumu ile başlayan “16. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi” sona erdi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iki gün süren kongrede, iktisat, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, mimarlık, şehir ve bölge planlama, coğrafya gibi farklı disiplinlerden bir araya gelen çok sayıda araştırmacı, 22 ayrı oturumda toplam 72 bildiri sundu.

Bölge bilimi alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirerek bu alandaki bilgi birikimlerinin paylaşılmasını amaçlayan kongrede,  “Karşılaştırmalı Bölgesel Politikalar, Dünya Örnekleri Ve Türkiye”, “Hareketlilik, Göç Ve Beşeri Sermaye: Kaybeden Ve Kazanan Bölgeler”, “Bölgelerde Nüfus, İşgücü Pazarı Ve Kapital Hareketliliği”, “Bölgesel Gelişmeyi Yönlendiren Yeni Aktörler Ve Deneyimler”, “Bölgesel Gelişmede Mevzuat, Çelişkiler, Kısıtlar”, “Bölgesel Yönetişim Modelleri”, “Büyükşehirler Ve Kırsal Alanlar Yönetimi”, “Dönüşen Yerel Yönetimler”, “Bölgesel Ekonomik Büyüme”, “Bölgesel Ve Kentsel Sistemler”, “Bölgesel Gelişme Ve Sınır Bölgeler”, “Mekansal Planlama Sorunları”, “Altyapı, Ulaşım Ve İletişim”, “Kırsal Ve Yerel Gelişme”, “Mekânsal Yığılmalar: Yığılma Ekonomileri Ve Kümeler”, Küresel Eğilimler Ve MINT-“CIVETS Bölgeleri Üzerine Beklentiler, Riskler, Fırsatlar”, “Avrupa Birliği Ve Türkiye: Katılım Öncesi Mali Yardım Programı, Bölgesel Politikalar, Deneyimler Ve 2020’ye Doğru Beklentiler” gibi konular tartışıldı.

 

 

Bu haber 543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...