“Çamur atsalar da izi kalmaz”

6 Aralık 2016 16:09

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı sanayi sitesinin kuruluşu ile ilgili dedikodu çıkarmayı çalışanları eleştirerek “Gül İki Sanayi Sitesi Isparta’nın geleceği için, Isparta birlikteliği ile ortaya çıktı. Bu projeye karşı dedikodu çıkarmak, Isparta’nın projesini yıpratmak utanç verici” dedi.

Isparta’nın bugün ve gelecekteki sanayi sitesi ihtiyacını karşılamak için yapılan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi projesini yıpratmak için dedikodular üretildiğini söyleyen Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı olumsuz algı oluşturmaya çalışanları sert sözlerle eleştirdi. Gül İki Sanayi Sitesinin oluşumu ile ilgili ortaya atılan iddialara yanıt veren Boyacı “sosyal medya yada farklı yollarla dedikodu çıkaranları kooperatifimize bekliyoruz. İstedikleri ortamda soracakları her türlü soruya cevap vermeye hazırız” diye konuştu.

Gül İki Sanayi Sitesi için arsa alımlarına devam ettiklerini bildiren Mehmet Boyacı “Gül İki Sanayi Sitesinin kurulacağı imarda gösterilen arazilerin büyük bölümü Aliköylü vatandaşlarımızın. Bu araziler sulu tarım yapılan yada önceden imara açık olan alanlar değil. Tapu kayıtlarında kıraç arazi olarak gösteriliyor. Biz arsa alımı sürecinde bu arazilere metrekaresi 30 ile 55 TL arasında değişen rakamlarda ödemeler yaptık. Ödeneler direk tapu sahiplerine kooperatif hesapları üzerinden yapıldı. Tapular direkt olarak kooperatif üzerine alındı. Zaten herhangi bir kişiye çıkar sağlanmaması için baştan bu alan için kamu yararı şerhi konuldu. Isparta Belediyesi, alanda arazisi olan vatandaşlar ve kooperatif yönetimi ile rayiç rakam belirlendi. Alımlar bu rayiç bedel üzerinden yapıldı. Şimdi birileri dedikodu çıkararak metrekaresi 150 TL edecek araziler diyor, bu kişiler şehrimizin en gözde yerinde, 5-6-7 katlı binalar dikilebilen arsaların dahi bu fiyatlardan satılmadığının farkında değiller mi?” diye sordu.

Kamu yararı şerhinin sanayi sitesi benzeri bir çok projede konulduğunu, bunun başka bir örneğinin de Çünür’de yeni otogar yapılacak arazide görüldüğüne dikkat çeken Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “burada asıl kamu yararı şerhini eleştirenler çıkar sağlamaya çalışan kişilerdir. Arazide kamu yararı şerhi olmasa Aliköylü vatandaşlar içinde kafaları bulandırarak yaşlı, kimsesiz kişilerin arazilerini, yada verasete düşmüş il dışında durumdan habersiz kişilerin arazilerini yok pahasına alarak, kooperatife satmaya çalışacaklardı. Bugün bu isteklerini yapamadıklarından çamur atmaya çalışıyorlar. Ama bizim her şeyimiz açık ve net çamur atsalar da izi kalmaz” dedi.

Sanayi sitesinin kurulacağı alanda arazisi olan vatandaşlardan bazılarının mahkemeye gittiğini hatırlatan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı, “Yüce Türk Adaleti en kısa sürede alandaki arsa rayiç bedellerini, bugüne kadar arsa alımlarının ne kadardan yapıldığını belirleyecek. Bugün dedikodu çıkaranlar, söylediklerinden utanmayacak mı?” şeklinde konuştu.   

Gül İki Sanayi Sitesinin Isparta’nın, çevre köylerin ve hatta ilçelerinin yararına olacağını belirten Boyacı, “Gül İki Sanayi Sitesinin kurulması yeni sanayi kapılarının açılması anlamına geliyor. Bugün işsizlik çok diye bağıranlar, yarın o açılacak sanayi dükkanlarında çocuklarına iş bulacaklar. Bölgedeki arsası olan vatandaşlarımız elini taşın altına koysun, yeni ve modern sanayi sitesini bir an evvel Isparta’ya kazandırılalım” ifadele4rini kullandı.

 

 

 

Bu haber 534 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...