Kentsel Dönüşümde ilk somut adım atıldı

8 Ağustos 2012 16:13

 

Yıkılacak binaların tespiti

için özel Komisyon kurulacak

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun çıkmasının ardından Isparta Belediyesi ilk somut adımı atıyor. Belediye Meclisi, bu konuda yapılacak tespit ve çalışmaları takip edecek 9 kişilik özel Komisyon kuracak.

 

Halk arasında ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ olarak adlandırılan ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesinin üzerinden 2 ayı aşkın bir zaman geçti.  Söz konusu Yasa; Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini oluşturmak üzere iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair esaslarını düzenliyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA

BELEDİYE MECLİSİ HAREKETE GEÇTİ

Söz konusu yasanın uygulanması konusunda Isparta Belediyesinde ilk adım önceki gün gerçekleştirilen Belediye Meclisinde atıldı ve bu konuda çalışmalar yapacak Komisyon oluşturulması için önerge verildi.

KAYA; “BU İŞLERİ TAKİP EDECEK BİR KOMİSYON KURULMALI” 

Meclisin MHP’li üyesi Metin Kaya, toplantının gündem maddelerine ilave olarak teklifinin olduğunu belirterek teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Kaya teklifinde; “Bilindiği gibi bir deprem ülkesi olan Türkiye ve birinci derecede deprem bölgesinde bulunan ilimiz Isparta deprem riski bakımından önem arzetmektedir. Dolayısıyla, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun yürürlüğe girmiştir. Halk arasında Kentsel Dönüşüm olarak da bilinen bu kanunun ilimizde en iyi şekilde uygulanması ve Belediyemize ne gibi yetkiler veriliyor, ne gibi görevler veriliyor ve bu görevlerin neler olduğunu takip edecek bir Komisyon Kurulmasını teklif ediyorum. Bu komisyon 5 kişilik mevcut İmar Komisyonu’na belli bir üye daha ilave edilerek 9 veya 11 kişi şeklinde kurulabileceği gibi tamamen farklı bir Komisyon da olabilir” dedi.

KONU BU HAFTA İÇİNDE KARARA BAĞLANACAK

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, söz konusu teklifi meclis üyelerinin onayına sundu ve teklif oy çokluğu ile kabul edilerek gündeme alındı. Gündem maddelerinin görüşmesinde ilgili maddeye sıra geldiğinde ise, önce konunun hemen karar bağlanarak söz konusu komisyon üyelerinin seçiminin yapılması yönünde teklifler oldu. Ancak, daha sonra konunun komisyona havale edilmesine ve hafta içinde bir gün yapılacak meclis toplantısında karara bağlanmasına karar verildi.

“AYRI BİR KOMİSYONA GEREK YOK,

İMAR KOMİSYONUNA ÜYE İLAVE EDELİM”

Başkan Günaydın, bu konuda ayrı bir komisyon kurmaya gerek olmadığını, mevcut 5 kişilik İmar Komisyonuna 5 üye daha ilave ederek 9 Kişilik bir Komisyon kurulmasının uygun olacağını bildirdi.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 851 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...