Arazi Toplulaştırma Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

5 Aralık 2016 18:25

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Şarkikaraağaç ilçesinde köy muhtarlıklarına yönelik olarak Arazi Toplulaştırma bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yapılan toplantıda İl Müdürü Mehmet Tuğrul ve teknik personel tarafından Şarkikaraağaç ilçesinde köy muhtarlarına Arazi Toplulaştırmanın ne olduğu, ülke ekonomisine ve çiftçisine sağladığı avantajlar hakkında ayrıntılı olarak bilgiler aktarıldı.

Toplantı ile ilgili yapılan bilgilendirmede; “Tarım toprakları sabit kalmasına hatta azalmasına rağmen, nüfus hızla artmakta ve artan nüfusun gıda ihtiyacının karşılanabilmesi giderek zorlaşmaktadır. Nüfus artışına bağlı olarak tarım topraklarının da artırılması mümkün olmadığına göre, bu sınırlı kaynağı mümkün olan en verimli şekilde kullanmak gerekmektedir. Bunun anahtarı da Arazi Toplulaştırmasıdır.

Arazi toplulaştırması arazilerin gerek parçalılık sorunun çözülmesinde gerekse ekonomik olarak parsellerin büyüklüğünü düzenleyen, her parsele yol ve sulama kanalı getiren bir sistem bütünüdür. Eski parsel sınırlarını ortadan kaldırılarak yola ve kanala cepheli yeni parseller oluşturulmaktadır. Parsellerin yer değiştirilmesinde çiftçilerin hak kaybını önlemek için toprak, konum ve verimlilik gibi kriterler ile bir arazi derecelendirme yapılmaktadır.

İlimizde de bugüne kadar kapsamda 7.903 ha alanda çalışmalar sonuçlandırılmıştır. Yalvaç ilçesi köylerin de 15.327 ha, Şarkikaraağaç ilçesinde 20.944 ha, Keçiborlu ilçesinde 3.920 ha, Atabey ilçesinde 8.300 ha ve Yenişarbademli ilçesinde 1.158 ha olmak üzere toplam 49.650 ha alan da “Arazi Toplulaştırması” yapılması teklif edilmiştir” denildi.

 

Bu haber 591 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...