Minik öğrenciler Belediye Birimlerini ziyaret etti

2 Aralık 2016 16:30

Ülkü İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü başta olmak üzere Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Bankı ziyaret etti. Öğretmenleri ile birlikte Zabıta Müdürlüğünün çalışma sistemi ve alışverişlerde yapabilecekleri kontroller hakkında bilgiler alan öğrencilere, aldıkları bir malın son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri noktasında tavsiyelerde bulunuldu. Yine öğrenciler şehirde zabıta müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar hakkında aydınlatıldı, öğrenciler Gıda Bank’ı da gezdiler. Burada öğrencilere Gıda Bank’ın kuruluş amacı, hizmet verdiği kesim ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü de gezen öğrenciler burada itfaiye personeli tarafından bilgilendirildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzluk durumunda 112’yi aramaları istenirken, itfaiye olarak sadece insanlara değil, tüm canlılara yönelik yapılan çalışmalar aktarıldı. Öğrencilerden özellikle yakıcı ve yanıcı maddelerle oynamamaları, prizlere yabancı cisimlerle müdahale etmemeleri istendi. İtfaiye araçlarını ve araçların işlevleri hakkında da bilgiler alan öğrenciler daha sonra itfaiye personeline ait kıyafetlerin bulunduğu maketlerle hatıra fotoğrafı çekildiler.

Ülkü İlkokulu Anasınıfı Öğretmenlerinden Sevil Serpil Şen, “Anasınıfı öğrencilerimiz görerek daha iyi öğrendikleri için böyle bir gezi düzenledik. Zabıta, İtfaiye Müdürlüklerini ve Gıda Bankı gezerek, görerek, sorarak öğreniyor. Çocuklarımıza anlattığımız zaman kalıcılığı olmayabiliyor ancak uygulamalı olarak gördüklerinde daha faydalı oluyor ve akılda daha kalıcı oluyor. Sağ olsunlar müdürlüklerimiz bizleri kırmadılar ve çok güzel bilgiler verdiler. Teşekkür ediyoruz” dedi. 

Çocuklar gezi sonrasında ateşle oynamamaları gerektiğini, prizlere yabancı cisimlerle müdahale etmemelerini ve her hangi bir olumsuz durum karşısında hemen 112’yi aramaları gerektiğini öğrendiklerini söyledi. 

İtfaiye Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini söyleyen Isparta İtfaiye Müdürü Şenol Dede, “Bugün Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak Ülkü İlkokulu anasınıfında okuyan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ağırladık. Çocuklarımıza yangın öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler, evlerinde kibrit, çakmak gibi yakıcı maddelerle oynamamaları, elektrik prizlerine çeşitli cisimler sokmamaları gibi konularda bilgilendirmelerde bulunduk. Yine çocuklarımıza itfaiye araçlarımızın tanıtımlarını gerçekleştirdik. Çocuklarımıza ve öğretmenlerimize ziyaretlerinden dolayı müdürlüğümüz adına teşekkür ediyorum. Bu arada Sayın Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bu yıl içerisinde küçük itfaiye aracı ile yine önümüzdeki yılın içinde de yüksek katlı binalarda olabilecek yangınlara müdahale amaçlı 42 metre uzunluğunda merdivenli araç şehrimiz itfaiyesine kazandırılacaktır” dedi.

Ziyaretin ardından çocuklara Isparta Belediyesi tarafından itfaiyeci maskesi, içerisinde tohum bulunan kurşun kalem, hikaye kitabı ve boyama kitabı hediye edildi.

 

 

Bu haber 708 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...