Belediye ITKM´yi İstedi

30 Kasım 2016 18:37

Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sözleşmesinin feshi ve 20 milyon TL zarar davası açan Isparta Belediyesi, kalan inşaatın hızlı bir şekilde tamamlanarak hizmete sunulabilmesi için ITKM'nin ihtiyati tedbiren teslim edilmesini talep etti.   

Isparta Belediyesi vekillerinin Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu tespit ve tedbir istemli dava dilekçesinde inşaatın geleceğiyle ilgili talepte bulunulurken "Isparta ili; ekonomik ve sosyal yönden büyük bir fayda sağlayacak bir yatırımından yıllardır mahkum kalmış bulunmaktadır. İş sahibi olan Belediye'nin ve Isparta kamuoyunun bu konuda artık sabrı kalmamıştır" görüşlerine yer verildi. Belediye'nin, ITKM ihale sözleşmesinin fesh edilmesi yönündeki talebinin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

 Isparta Belediyesi, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda sadece ihale sözleşmesinin feshini istemiyor, ITKM'nin biran önce idare tarafından tamamlanarak hizmete sunulabilmesi için ihtiyati tedbirli teslim edilmesi talep ediliyor. Sözleşmenin ileriye etkili feshi ile 20 milyon TL'lik müspet zarar talepli dava dilekçesinin 1. maddesinde ITKM inşaatının geleceğine ilişkin önemli bir talepte bulunuldu.

"Davalı edimini süresinde yerine getirmeyerek temerrüde düşmüştür. Temerrüt süresi 5 yılı aşmıştır. Davalının içinde bulunduğu ekonomik durumu itibari ile edimini yerine getiremeyeceği açıkça ortaya çıkmış bulunmaktadır. Nitekim, davalı inşaatta çalışmaları durdurmuş durumda olup, görünen vadede işi tamamlayıp bitirtmesi mümkün gözükmemektedir. Yapılan iş Ticaret ve Kültür Merkezi olup, Isparta ilinin ticaret ve kültür hayatı yönünden büyük önem arz etmektedir. Davalının yıllara sari gecikmesi nedeniyle, Isparta ili; ekonomik ve sosyal yönden büyük bir fayda sağlayacak bir yatırımdan yıllardır mahrum kalmış bulunmaktadır. İş sahibi olan Belediyenin ve Isparta kamuoyunun bu konuda artık sabrı kalmamıştır. Bu nedenle; dava konusu sözleşmede belirtilen inşaatın bir an önce tamamlanması ve Isparta halkının hizmetine sunulması gerekmektedir. Bu bakımdan inşaatın kalan bölümü en hızlı bir şekilde müvekkilimiz tarafından tamamlanarak tesisin Isparta halkının hizmetine sunulması arzu edildiğinden, mahkememizce tensip ile birlikte tespit kararı verilerek, davalının inşaatı getirdiği seviyenin ve eksik işlerin tespitini, bu tespitten sonra gerek inşaatın korunması ve mevcut imalatların muhafaza edilmesi ve gerekse yargılama sürecinin uzalayabileceği de gözetilerek kalan işlerin ikmali için inşaatın davacı müvekkilimiz Belediyeye ihtiyati tedbiren teslimini....."

Belediye, Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davada davalının adına geçen tapuları üçüncü kişilere devretmek suretiyle mal kaçırma ihtimaline yönelik de tedbir istedi. İşte o talep: "Davalının, adına geçen tapuları üçüncü kişilere devretmek suretiyle mal kaçırma ihtimali bulunduğundan, müvekkilimiz tarafından davalıya devredilen tapuların davalı tarafından üçüncü kişilere devir ve temlikini ihtiyati tedbiren önlenmesini, yine kira mahrumiyeti alacağımız yönünden davalının mal kaçırma ihtimaline binaen menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki alacaklarının ihtiyaten haczine karar verilmesini talep etme zorunluluğu doğmuştur.

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...