4 Katlı Çelebiler Otoparkı hizmet vermeye başladı

30 Kasım 2016 18:32

Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen yer altı 4 katlı Çelebiler Otoparkı hizmet vermeye başladı. Otopark vatandaşlar tarafından büyük beğeni kazanırken, otoparkın üstü ise 3 metrelik toprak dolgu ile birlikte yapılan çevre düzenlemesiyle meydana çevrildi. İçerisinde pergolalar, çocuk oyun parkının da bulunduğu alanda çocuklar ve aileleri güzel vakit geçirebiliyor.

Çelebiler Otoparkı meydan düzenlemesi ve çocuk oyun alanında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, meydan olarak ayrılan alana normalde 3-4 katlı bina yapılabileceğini ancak kendilerinin bu alanı yeşil alan yaptıklarını belirtti. Isparta’nın özellikle merkezinin binalarla dolu olduğunu bundan dolayı da kendilerinin yeşil alanlar oluşturma gayreti içerisinde olduklarını aktaran Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Biz otoparkımızın üstünü yeşil alan yaptık. Ağaçlar diktik. Çocuk alanı oluşturduk. Parkımızın teması gül olacak. Buraya güller dikeceğiz. Şehrimizde huzuru temin ediyoruz, yaşanabilir şehir unvanını kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Çalışmalarda yapılaşmanın yerine yeşil alana önem verdiklerini dile getiren Başkan Günaydın, sağlık ocağının da bulunduğu ön cephedeki alanlarında alınabilmesi halinde otoparkın ve meydanın genişletilebileceğini kaydetti. Günaydın, “Yer altını değerlendiriyoruz, üstünü de huzur dolu meydan yapıyoruz. Böylelikle Isparta’mız güzellikler kazanıyor. Otoparkımız da aydınlatması, asansörleri, havalandırmasıyla konforlu bir halde. Yeşil alanımız ve otoparkımız Isparta’mıza hayırlı olsun” görüşlerinde bulundu.

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...