“Kar’la mücadelede Solüsyon kullanacağız”

17 Aralık 2012 19:07

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bundan böyle kar yağışında asfaltlara atılan tuzun yerine solüsyon kullanacaklarını belirterek; “Çünkü, tuz asfaltı çürütüyor” dedi.

Solüsyon kullanımına bu yıl döktükleri Dayanıklı Asfalt yollardan başlanacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; “İlimizde meydana gelecek olası kar yağışı ve buzlanma riskine karşı alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili birinci derecede karla mücadele yapacak koordinasyon merkezi sorumludur.

Bilindiği gibi geçmiş yıllarda kar yağışının ardından yolların buzlanmasını önlemek için tuz atıyorduk. Yani, ekiplerimiz kamyonlarla yollara tuz serperek araçların ve yayaların kaymasını önemeye çalışıyordu. Şimdi bu uygulamayı baştan sona değiştiriyoruz. Bundan böyle artık karla mücadele için tuz kullanmayacağız. Tuz’un yerine Solüsyon kullanacağız. Çünkü tuz asfaltı çürütüyor.

Bu uygulamaya da bu yıl dökmeye başladığımız ve yüz yıl süreceğini planladığımız dayanıklı asfaltlardan başlayacağız. Elimizde kalan tuzları ise bitinceye kadar dayanıklı asfalt olmayan yollarda kullanacağız. Ondan sonra o yolları da dayanıklı asfaltla kaplayarak oralarda da Solüsyon kullanmaya başlayacağız” dedi. 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...