Lokantacı Esnafı isyan etti

25 Kasım 2016 16:00

Yeni yasayla su faturalarına eklenen katı atık bedeli özellikle lokantacı esnafının tepkisine neden oluyor. Tepkinin nedeni verginin diğer esnaf gruplarındaki gibi kişi sayına göre değil, metre kareye göre belirlenmesi. Esnaflar, “Şayet bu uygulama devam ederse kepenk kapatırız” diyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 27 Ekim 2010 tarihli “kirleten öder” diyerek önerdiği yasa gereği getirilen “Evsel Katı Atık Bedeli” uygulaması, su faturalarına yansıtılmaya başladı.

Uygulamaya en fazla tepki gösteren esnaf grubu lokantacılar. Çünkü lokantacılar diğer esnaf gruplarında olduğu gibi kişiye göre değil, metre kareye göre bedel ödüyor.

Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odasında bir araya gelen lokantacı esnafı, konuyu kendi arasında değerlendirdi.

Türkiye’de sadece Isparta’da katı atık bedelinin yüksek miktarlarda olduğuna dikkat çeken Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, “Mimar Sinan ile Binbirevler Mahallesindeki lokantacının kazandığı bir değil. Ama aynı vergiyi ödüyorlar. Bunun düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

Esnaflar ise, uygulamanın devam etmesi halinde dükkanlarını kapatacaklarını ifade ettiler.

 

 

Bu haber 567 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...