Eğirdir’li Yelkencilerimiz Fethiye’den başarıyla döndü

16 Kasım 2016 17:58

Atletizm, Halter gibi spor branşlarında elde edilen başarılarla adını duyuran Isparta şimdi de yelken sporuyla ismini duyurmaya başladı. Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Yelken Optimist ve Laser 4.7 sınıf yarışlarına katılan Eğirdir Yelken Kulübü, 3 dalda madalya alarak kente döndü.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Eğirdir Yelken Kulübü, Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen Optimist ve Laser 4.7 sınıf yarışlarına katıldı. 11-13 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen açık il yarışına Isparta’dan 10 optimistçi ve laser 4.7’ci ile katılım sağlandı. Katılımın oldukça fazla olduğu yarışmada 70’e yakın yelkenci yarışırken, yarışmaların sonunda Isparta’yı gururlandıran başarı geldi.

Yarışmalar sonuncunda Isparta’yı temsil eden sporcumuz Ali Lök gençler laser 4.7 sınıfında 1’nci, 4.7 sınıfı genel sıralamasında da 3’ncü oldu. En genç optimistçiler yarışmasında ise Eğirdir Yelken Kulübü sporcumuz Aybars Kaya ise 3.lük madalyası aldı.

Sporculara ödülleri Muğla Valisi, Fethiye Büyükşehir Belediye Başkanı, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri Muğla İl Müdürü ve Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı tarafından takdim edildi.

Başarıyla kente dönen Yelken kafilesinin başkanı Yelken İl Temsilcisi Şeref Ağartan, yarışmalar hakkında bilgiler verdi. Ağartan, “Yarışmada başarı gösteren sporcularımı kutlar, başarılarının devamını diliyorum. Katılan diğer yelkencilerimiz de bu yarışlar sayesinde tecrübelerini arttırdılar. Yarış kazanmak için daha çok gayret etmenin gerektiğini öğrendiler. Yarışa katılan sporcularımız hepsi de yarışı sonuna kadar devam ettirip bitirdiler. Bizim istediğimiz gibi bir sonuç elde ettik. Faaliyetlerimiz kış aylarında da devam edecektir. Bu yarışlara katılmamızı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek ve Belediye Başkanımız Ömer Şengöl’e teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ise Fethiye’den başarılarla dönen sporcuları ve antrenörleri tebrik etti.

 

 

Bu haber 1005 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...