Keçiborlu Sanayi Sitesi Yatırımcıları cezbediyor

15 Kasım 2016 15:36

Bulunduğu konum itibariyle üç bölgenin kesiştiği yerde duran ve iki cephesinde otoyol bulunan ender sanayilerden biri olan Keçiborlu Sanayi Sitesi, yeni yatırımcıların gözdesi durumunda. İl dışından birçok büyük firma buradan dükkân satın alıp Isparta’ya kaymaya çalışıyor.

Sanayi sitesinin yapım aşamasından bugünlere nasıl geldiğine dair bilgiler veren Keçiborlu Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Öztürk, ‘’O dönemde 4 milyon 700 bin TL borcumuz vardı. Bugün itibariyle 2 milyon 200 bin TL’ye kadar indirdik. 9 yıldır kooperatif yönetimindeyim. 2016 Mart ayında başkanlık görevine getirildim. 8 ayda borcumuzu yarıya indirdik. Bunu da üyelerimiz ve yönetimdeki arkadaşlarımızın sayesinde başardık. Burayı yaparken devlet kredisi kullanılmış. Üst yapı için 1 milyon 700 bin altyapı için de 1 milyon 600 bin TL kredi kullanılmış. Tabi bugüne kadar ödenmediği ya da ödenemediği için bu borç katlanarak artmış. Biz Allah’a şükür eski başkanımız Kıraç’ın da destekleriyle borcumuzu 2 milyon 200 bin TL’ye kadar indirdik ve görüşmeler yaparak yapılandırdık. 5 yıl içerisinde borcumuzu ödeyeceğiz. Büyük sıkıntılarımızı şu anda aşmış durumdayız’’ dedi.

1995 yılında temelleri atılan ancak 2005 yılında faaliyete başlayan Keçiborlu Sanayi Sitesi zor günleri geride bıraktı. 2005 yılında faaliyete geçmesine rağmen yaklaşık 1,5 yıl elektik kullanılmadığı için atıl vaziyette bekleyen, o dönemde devlet kredisiyle inşa edildiği için yaklaşık 5 milyon TL borçla bugünlere gelen Keçiborlu sanayisi şu anda altın çağını yaşıyor. Keçiborlu Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Öztürk, o zor günleri gözünde canlandırarak anlattı.

Dönemin AK Parti Milletvekili Sait Dilek’in kendilerine çok yardım ettiğini belki de Keçiborlu Sanayisinin Dilek’le kurtuluşa doğru geçtiğini aktaran Öztürk, ‘’Sanayi sitemizin yapımına 1995 yılında başlandı. 2005 yılında tamamlanan sitemizde ilk etapta 1,5 yıl elektriksiz kaldık. Eski başkanımız Recep Kıraç önderliğinde Milletvekilimiz Sait Dilek, elektriği almamızda çok yardımı oldu. Kendinden Allah Razı olsun. Burada emeği çok büyüktür’’ dedi.

Sanayi sitesinin yapım aşamasından bugünlere nasıl geldiğine dair bilgiler veren Başkan Öztürk, ‘’O dönemde 4 milyon 700 bin TL borcumuz vardı. Bugün itibariyle 2 milyon 200 bin TL’ye kadar indirdik. 9 yıldır kooperatif yönetimindeyim. 2016 Mart ayında başkanlık görevine getirildim. 8 ayda borcumuzu yarıya indirdik. Bunu da üyelerimiz ve yönetimdeki arkadaşlarımızın sayesinde başardık. Burayı yaparken devlet kredisi kullanılmış. Üst yapı için 1 milyon 700 bin altyapı için de 1 milyon 600 bin TL kredi kullanılmış. Tabi bugüne kadar ödenmediği ya da ödenemediği için bu borç katlanarak artmış. Biz Allah’a şükür eski başkanımız Kıraç’ın da destekleriyle borcumuzu 2 milyon 200 bin TL’ye kadar indirdik ve görüşmeler yaparak yapılandırdık. 5 yıl içerisinde borcumuzu ödeyeceğiz. Büyük sıkıntılarımızı şu anda aşmış durumdayız’’ dedi.

Öte yandan yatırımcıların yeni cazibe merkezi olan Keçiborlu Sanayisi için bir de müjdeli haber veren Öztürk, şöyle devam etti; ‘’Buradan dükkân sahibi olmak isteyenlere de müjdeli bir haber vermek istiyorum; yeni üye olmak isteyen, işini büyütmek isteyip yeni dükkân alanların tapularını 1 hafta içerisinde veriyoruz. Buraya gelmek isteyen herkese elimizden geldiğince yardımcı olacağımızın da sözünü veriyoruz. Burayı Isparta’nın parlayan yıldızı yapmaya kararlıyız. Kooperatifimizin 113 dükkânı, 70 üyesi var. Bünyemizde 120 m2 kapalı, 120 m2 açık ve 60 m2’de asma kat olmak üzere toplam 300 m2 küçük, 240 m2 kapalı, 240 m2 açık ve 120 m2’de asma katı olmak üzere 600 m2’de büyük dükkânlarımız var’’ diye konuştu.

Diğer taraftan son dönemde yaptıkları bu çağrıları il dışından birçok yatırımcının duyduğunu ve buradan dükkân almaya başladıklarını ifade eden Öztürk, ‘’Özellikle Antalya bölgesinden ilçemize yoğun bir talep var. Keçiborlu sürekli gelişiyor. Yatırımcılarda buradaki ışığı gördüler ve ilçemize geliyorlar. 2 yıl sonra Keçiborlu’ya tekrar bakmak lazım’’ şeklinde konuştu.

Daha 2 yıl öncesine kadar buradaki dükkân sahiplerinin taşınmazlarını bırakıp yeter ki kurtulayım mantığıyla kaçarak gittiklerini söyleyen Başkan Öztürk, ‘’2014 yılına kadar dükkânı olanlar yatırdıkları aidat parasını da istememek kaydıyla dükkânı bırakıp gidiyorlardı. Deyim yerindeyse buradan kaçıyorlardı. Notere gidiyordu kooperatiften istifa ediyordu yetmiyordu bir daha ediyordu. Biz bu günleri de gördük. Ama Allah’a şükür dükkânları 50 TL’ye kiraya veremezken bugün 250 ila 600 TL arasında kiralıyoruz.

Ayrıca Kara Havacılık Okulu’nun buraya geleceğinin duyulmasından sonra bu sektörün temsilcileri ilçemize büyük ilgi duymaya başladı. Şu anda yatırımlar yapılıyor. Sanayimizin bulunduğu bölge oldukça stratejik. 2 cephesinde otoyol bulunan Akdeniz, Ege ve İç Anadolu’nun kesiştiği ender nitelikte bir konumdayız. Tabi bu da yatırımcıları cezbetmeye başladı’’ dedi.

 

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...