“Amaçları sanat yapmak değil”

15 Aralık 2012 15:06

Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Arif Çapraz, Isparta’da yapılacak olan Duman grubu konseri organizasyonunun amacının; Isparta’nın huzurunu bozmak, nifak tohumları ekmek, örgüt propogandası yapmak, milli ve manevi değerlerimizle alay etmek olduğunu ileri sürdü.

Çapraz, “Bu sözde konserlerin yapılmaması noktasında başta Isparta Valiliğini ve ilgili kurumları göreve davet ediyorum” dedi.

Çapraz’ın açıklaması şöyle: “Son günlerde Ispartamızda milli ve manevi değerlerimize hakaret eden, cennet vatan ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkan bazı sözde sanatçıların konser organizasyonlarının olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Ülkemizde nifak tohumlarının ekilmeye çalışıldığı, üniversitelerde kargaşalar oluşturularak Milletimizin ve Devletimizin geleceği olan gençlerimizin kavgaya çekilmek istenildiği şu günlerde Milliyetçi ve muhafazakar yapısıyla bilinen Ispartamızda bu tür organizasyonların yapılmaya çalışılmasında farklı art niyetlerin olduğu kesindir.

Her ne sebeple olursa olsun dini değerlerimizle dalga geçme gafletine düşen  sözde sanat yaptığını sanan zavallı Duman adlı grubun 26 Aralık 2012 tarihinde Isparta Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Salonunda sözde konser organizasyonu girişimi bulunmaktadır.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen BDP seçim mitinginde söylediği parçalardan dolayı Örgüt Propangandası yapmak iddiasıyla İzmir 10 uncu Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılan sözde sanatçı Halit Bilgiç’in sözde konser vereceğini öğrenmiş bulunmaktayız. Hakkında Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi uyarınca hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istenen sanatçı olduğunu düşünen zatın Güller diyarı Ispartamıza geliş amacı kesinlikle sanat yapmak olmadığı geçmişinden anlaşılmaktadır.

Bu iki sözde konser organizasyonunun amacı Ispartamızın huzurunu bozmak, nifak tohumları ekmek, örgüt propogandası yapmak, milli ve manevi değerlerimizle alay etmek iken Isparta Ülkü Ocakları olarak bu konulara hukuk çerçevesinde duyarsız ve kayıtsız kalmamız mümkün değildir.

Isparta Ülkü Ocakları olarak 14.12.2012 tarihinde İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Or Bey’e ve Isparta Emniyet Müdürlüğündeki gerekli birimlere bu konularla ilgili düşüncelerimizi iletmiş bulunmaktayız.  Yine Isparta Valisi Sayın Memduh Oğuz beyle görüşme talebimiz kendilerinin yurtdışında olmaları münasebetiyle gerçekleştirilememiştir. Fakat sayın valimizin Ispartamıza gelişiyle bu konuyla ilgili düşüncelerimizi iletmek için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.

Isparta Ülkü Ocakları olarak bu konularla ilgili kanunlar çerçevesinde demokratik tepkilerimizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Bu sözde konserlerin yapılmaması noktasında başta Isparta Valiliğini ve ilgili kurumları göreve davet ediyorum.

Isparta Ülkü Ocakları olarak; daha Eğirdir ilçemizde şehidimizin toprağı kurumadan bu sözde organizasyonlara izin verme,  konser yerini kiralama gafletine düşenleri kınıyor ve Isparta kamuoyunun vicdanına sevk ediyorum.

Son olarak bu konuda ”Nerede bu Isparta Ülkü Ocakları, Nerede bu ülkücüler?” diyenlere şu cevabı veriyorum;

•Isparta Ülkü Ocakları kanunlar çerçevesinde demokratik yollarla gerekli girişimlerde bulunmakta ve demokratik olarak gerekli tepkisini göstermektedir.

•Bu konuda Ülkücüler, Emniyetin veya Valiliğin her hangi bir izni olmadan bu organizasyona yerini kiralayan zihniyetin veya kendi hür iradesiyle hareket edemeyecek kadar aciz konumdakilerin hiç bir zaman kolluk kuvveti değildir. Çünkü bizim ülküdaşımızın saçının teli bile onların alayından daha değerlidir.

•Ülkücüler Üniversitelerinde ilim irfan yolunda koşmakta,  mübarek ocağımızda eğitimlerine devam etmektedirler.

Saygılarımla”.

 

Bu haber 842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...