Pestisit Kullanımı SDÜ’de Ele Alındı

15 Aralık 2012 14:57

Süleyman Demirel Üniversitesi Entomoloji Topluluğu tarafından “Türkiye’de Pestisit Kullanımı ve Karşılaşılan Sorunlar” konulu bir konferans düzenlendi. Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, T.C. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Daire Başkanlığı İlaç Alet ve Toksikoloji Araşmaları Çalışma Grubu Koordinatörü Dr. A. Alev Burçak verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Recep Ay, topluluk bünyesinde yürütülen faaliyetler hakkında bilgi vererek konferansın düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti ve konferansın başarılı geçmesini diledi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Dr. A. Alev Burçak, ilk olarak Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının bitki sağlığı konusundaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Pestisitlerin kimyasal bir madde, antimikrobik, dezenfektan ya da herhangi bir araç olabileceğini belirten Burçak, pestisitlerin tarımsal üretim bitki koruma sorunları açısından dinamik bir yapıda olduğunu ve zirai mücadelede kullanımının kaçılmaz olduğunu söyledi. Konuşmasında Türkiye’deki pestisit kullanımına değinen Burçak, dünyada zirai mücadelede kullanılan ilaç miktarının 3 milyon tonu bulduğunu, Türkiye’de ise bu miktarın 43 bin 860 ton olduğunu söyledi. Pestisit kalıntılarının önlenmesi açısından tarladaki ve bahçelerdeki ilaçlamalara dikkat edilmesi gerektiğini de belirten Burçak, pestisitin kullanımı, uygulanması, insanlara, hedef dışı organizmalara ve çevreye etkileri, karşılaşılan sorunlar ve çözümüne yönelik geliştirilen politikalar hakkında bilgiler verdi.

Bu haber 741 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...