Ş. Karaağaç’ta Kızılay Kan Bağış Çadırı kurdu

1 Kasım 2016 17:37

Isparta Kızılay Kan Bağış Merkezi ve  SDÜ Sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen kan bağışı törenine Belediye Başkanı İsa Çarkacı , İlçe Kaymakamı Yusuf  Durani Dinç ve Kurum amirleri destek verdi.

Kızılay Kan Bağış Merkezi ve SDÜ Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Şarkikaraağaç’a Belediye önüne kurulan Kızılay Kan Bağış tırı saat:17:30’ a kadar kan bağışlarını kabul etti.SDÜ Proje sorumlusu Murat Kağan Külcü,Yakup Keleş,Ömer Durak ve Proje öğretmeni Öğretim Görevlisi Oğuz Gökhan İnce projeye desteklerinden dolayı Belediye Başkanı İsa Çarkacı İlçe Kaymakamı Yusuf Durani Dinç ve Kurum amirlerinin desteklerinden dolayı çok memnun oldukların dile getirdi.

SDÜ Proje sorumlusu Murat Kağan Külcü konu ile alakalı olarak  “Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. Kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar ve kendini huzurlu hisseder. Daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde, bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana; kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır.” dedi.Ayrıca Belediye Başkanımız ve İlçe kaymakamımızın  proje desteklemelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dedi.

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...