Isparta’ya 14,6 Milyon TL’lik yatırımlar için teşvik belgesi

31 Ekim 2016 16:41

Yenilebilir enerji projeleri kapsamında güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi konusunda Isparta’da yapılacak yatırımlara teşvik belgeleri verilmeye devam ediliyor.

Güneş enerjisinden elektrik üretimi için Isparta’ya Eylül ayında toplamda 14,6 Milyon TL’lik 3 farklı proje için teşvik belgesi verildi. Ekonomi Bakanlığı, 1-30 Eylül 2016 arasında Teşvik Belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazete’nin cumartesi günkü sayısında yayımladı. Listeye göre Isparta’da yapılması öngörülen 3 yeni yatırıma teşvik verilecek. Bu teşvik belgeleri Güneş Enerjisinden Elektrik Enerjisi üretimi alanında olacak. Toplamda 14,6 Milyon TL olacak 3 farklı yatırım kapsamında 4 kişi de istihdam edilecek.

Tay Elektrik Üretim Anonim Şirketi, 1 MW’lik güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi projesi için teşvik belgesi almaya hak kazandı. Projenin yatırım bedeli 4 Milyon TL. proje kapsamında 2 kişi istihdam dilecek.

Sedat Yılmaz’ın da güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretim, kapsamında 2 tane 1 MW’lik üretim projesi teşvik belgesi aldı. Her bir yatırımın bedeli 5 Milyon 300 Bin TL olurken, proje kapsamında 2 kişi istihdam edilecek.

Böylelikle Isparta’ya Eylül ayı döneminde güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi konusunda toplam 14,6 Milyon TL’lik yatırımlar için teşvik belgesi verildi.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...