SDÜ’de Kore Kültür Günü Etkinliği

26 Ekim 2016 16:34

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Türkiye- Kore ilişkilerini daha da geliştirmek, Türkiye’de Kore tarihi ve kültürünü tanıtmak amacıyla Ülkemizin farklı şehirlerinde her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile gerçekleştirilen “Kore Kültür Günü” etkinliği ile Süleyman Demirel Üniversitesinde bir kültür köprüsü oluşturuldu. “Kore Filmi Gösterimi”, “Kore Tarihi Semineri ve Kore – Türkiye İlişkileri Semineri”, “Kore Geleneksel Kıyafet Deneyii ve Fotoğraf  Çekimi” gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Üniversitemizde öğrenciler, Kore tarihi ve kültürünü tanıma fırsatı buldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, ülkelerarası etkileşimin önemine dikkat çekerek böylesine renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong- Woo CHO, üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada olan Kore hakkında bilgi vererek Kore’nin mevsimi, fiziki şartları, idari yapısı, kültürel yapısı, dini inaçlarından bahsetti.

 

Bu haber 801 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...